Sosyal Medya

Borsa

Şeker Yatırım Strateji:  2025 yılında faiz indirimlerinin riskli varlıklara olan  ilgiyi artırması bekleniyor..

Bu beklentilerin ışığında, 2025 yılında enflasyon muhasebesinden muaf tutulan bankacılık sektörünün faiz indirimlerinden etkilenerek pozitif ayrışmasını bu yıl da sürdürmesini bekliyoruz. Bankacılık sektörünün yanın da faiz düşüşünden öncelikli etkilenecek sigorta, GYO, inşaat, çimento sektörlerinin öne çıkmasını  bekliyoruz.

Şeker Yatırım Strateji:  2025 yılında faiz indirimlerinin riskli varlıklara olan  ilgiyi artırması bekleniyor..

2025 yılında BIST’i etkileyecek dinamiklerin başında; enflasyon ve buna bağlı  olarak faiz oranlarının gelişimi ile ana ihracat pazarımız olan Avrupa  ekonomisindeki gelişmeler gelmektedir. Bunun yanında bankalar ve bazı  finansal kurumlar dışında uygulanmaya devam eden enflasyon muhasebesi ve  yakın coğrafyada devam eden jeo politik riskler yakından takip edilmeye  devam edilecektir.

Rasyonel politikalara geçiş sonrası, geçtiğimiz yıl üç derecelendirme kuruluşu  da Türkiye’nin kredi notunda ikişer kademelik not artışına gitti. Uygulanan politikalardan sapılmaması durumunda yeni not artışlarının gelebileceğini ve  700 seviyelerinden gerileyerek 250 yakınlarında dengelenen CDS’lerimizdeki  düşüşün devam edeceğini düşünüyoruz.

 

Atilla Yeşilada eğitim semineri: 2025 yılında hangi mali varlıklar prim yapacak?

Bu gelişmelerin paralelinde geçen sene bir miktar sıcak para girişi şeklinde gerçekleşen yabancı sermaye akımlarının bu sene daha çok orta ve uzun vadeli olarak artarak devam etmesini bekliyoruz.

Bu beklentilerin ışığında, 2025 yılında enflasyon muhasebesinden muaf tutulan bankacılık sektörünün faiz indirimlerinden etkilenerek pozitif ayrışmasını bu yıl da sürdürmesini bekliyoruz. Bankacılık sektörünün yanın da faiz düşüşünden öncelikli etkilenecek sigorta, GYO, inşaat, çimento sektörlerinin öne çıkmasını  bekliyoruz. Yılın ikinci yarısında ise faiz indirimleri ile sanayi şirketlerinin  finansman giderlerinde düşüş ve iç talepteki canlanma ile birlikte gıda perakende, demir-çelik, metal ana sanayi (otomotiv, beyaz eşya), savunma,  havacılık, perakende, telekom, enerji sektör şirketlerinin öne çıkmasını  bekliyoruz.

Makro revizyonlarımız paralelinde; indirgenmiş nakit akımları analizinde  kullandığımız ortalama risksiz faiz oranımızı %20,0’den, %18,0’e indirirken,  piyasa risk primini ise %5,50’de sabit bırakıyoruz. Bu değişiklikler sonrası BIST 100 endeksi için 12 aylık hedef değerimizi 15,000 olarak belirliyoruz. Endeks  hedefimizin %49 getiri potansiyeli taşıması nedeniyle önerimizi AL olarak  koruyoruz.

 

Orta ve uzun vadeli portföyümüzde yer alan AKBNK, ISCTR, MGROS, SAHOL, TCELL, THYAO’yi tutmaya devam ederken TAVHL, SISE ve BIMAS’ı çıkartıyor ve  yerineASELS, CIMSA, FROTO ve YKBNK’yı ekliyoruz.

 

2024 yılında takip ettiğimiz sanayi şirketlerinin net karının bir önceki yıla göre %46,2, FAVÖK’ünün ise %24,8  daralmasını beklerken bankaların net karının ise %6,7 oranında daralmasını bekliyoruz.

2025yılında ise toparlanmanın artmasını, takip ettiğimiz sanayi şirketlerinin net karının bir önceki yıla göre %36,8, FAVÖK’ünün ise %34,3 artmasını beklerken bankaların net karının ise %37,3 oranında artmasını  bekliyoruz.

BIST-100 benzerlerine göre cazip çarpanlar ile işlem görmektedir. MSCI Türkiye endeksi 2025T6.10x ve 0.92x F/K ve PD/DD oranları ile MSCI Gelişmekte  Olan Ülkeler endeksine göre sırasıyla 48% ve 39%iskontolu işlem görmektedir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler