Borsa
Türkiye’nin Pentagon’u Ay Yıldız Projesi ‘Faz-1’ görüşmeleri Forte ile başladı…
Ay Yıldız Projesi ülkemizin en önemli ve kritik projelerinin başında geliyor. İnşaatın dışında bilişim alt yapısının da yenilenmesi ve müşterek bir yapının kurulması hedefleniyor. Bu kapsamda TSK Bulut Bilişim Sistemi Projesi SSB tarafından yürütülerek Faz-1 ana yüklenicisi SSİK kararı ile HAVELSAN olarak belirlendi...
Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları’nın tek bir çatı altında toplanacağı ‘Ay Yıldız Projesi’nin temeli 2021 yılında atılmıştı. Türkiye’nin Pentagon’u olarak tabir edilen Ay Yıldız Projesi ülkemizin en önemli ve kritik projelerinin başında geliyor. İnşaatın dışında bilişim alt yapısının da yenilenmesi ve müşterek bir yapının kurulması hedefleniyor. Bu kapsamda TSK Bulut Bilişim Sistemi Projesi SSB tarafından yürütülerek Faz-1 ana yüklenicisi SSİK kararı ile HAVELSAN olarak belirlendi…
Proje kapsamında; TSK’nın bilişim ihtiyaçları doğrultusunda güncel ve son teknolojiler dikkate alınarak özel bulut bilişim altyapısının oluşturulması, bilginin bütünleştirilmesi ve iş süreçleri ile uyumlu bir sistem geliştirme hedefleniyor. TSK Bulut Bilişim Sistemi Projesi ile ülkemizin stratejik, operatif ve taktiksel alanda askeri kabiliyetleri artarak, en güncel teknolojilerle donatılmış, merkezi, kurumsal ve özel bulut bilişim altyapısı kurulmuş olacak.
TEK ETKİ ALANI ALTYAPISI VE DİGİTAL DÖNÜŞÜM FORTE’DE
Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi A.Ş., TSK Bulut Bilişim Sistemi Projesi Faz-1 kapsamında en önemli iki alt projeyi ”Tek Etki Alanı Altyapısı ve Dijital Dönüşüm” Havelsan Alt Yüklenicisi olarak gerçekleştirmesi hususunda görüşmeler başladı.
TSK Bulut Bilişim Sistemi Projesi, TSK’nın bilişim ihtiyaçları doğrultusunda güncel ve son teknolojiler dikkate alınarak öncelikle MEBS fonksiyon alanında müşterekliği sağlayacak hızlı, esnek, erişilebilir ve sürekli özel bulut bilişim altyapısının oluşturulmasının hedeflendiği ve birimler arası veri akışı ve organizasyondaki bilginin bütünleştirildiği, iş süreçleri ile uyumlu bir sistem geliştirme projesidir.