Sosyal Medya

Ekonomi

Getir’in sahibi resmen Araplar oldu!

Rekabet Kurumu, Türkiye'nin parekende lojistik devi Getir'in Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company şirketine satılmasına onay verdi...

Getir’in sahibi resmen Araplar oldu!

Türkiye’nin parekende lojistik devi Getir’i Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company şirketi satın almıştı. Rekabet Kurumu Getir’in devrine onayını verdi.

Rekabet Kurulu, Getir Perakende Lojistik AŞ’nin tek kontrolünün dolaylı olarak Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemine izin verdi. Şirket, haziranda kamuoyuyla yeniden yapılandırma sürecinde olduğunu paylaşmıştı. İzinle şirketin market ve yemek teslimatı işlerine ilişkin çoğunluk ve kontrol hissesinin söz konusu teşebbüs tarafından devralınması onaylandı. Yeni yapıda Getir’in kurucularının azınlık hissesi market ve yemek teslimatı işinde sürecek.

Getir’in e-ticaret ve mobilite gibi diğer işlerinin ise kontrolü Getir kurucularında kalmaya devam ederken çoğunluk hisseleri de Getir kurucularına geçecek.

GETİR’İN YURT DIŞI BAŞARISI

Getir’in kurucusu Nazım Salur girişim hayatına 2013 yılında BiTaksi ile başlamıştı. 2015 yılında ise Getir markası ticari faaliyetlerine başladı. Covid pandemisiyle daha da büyüyen şirket 2021’in Ocak ayında İngiltere ile başladığı yurt dışı faaliyetlerine kısa sürede Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda ve Portekiz’i ekledi. Aynı yılın Kasım ayında ise ABD pazarına giriş yaptı.

Mart 2021’de 300 milyon dolar yatırım alan Getir 2.6 milyar dolar değere ve unicorn seviyesine ulaştı.

GETİR YAKIN BİR ZAMANDA N11’İ SATMIŞTI

Son olarak, 6 Eylül 2024’te Ticaret Sicili Gazetesi’nde, Getir’in n11’deki hisselerinin Borancılı Teknoloji Anonim Şirketi’ne devredildiği belirtildi. Şirketin yeni sahibi olan Serkan Borançılı aynı zamanda Türkiye’de bir dönem faaliyet gösterip kapatılan gittigidiyor.com ve Getir’in de kurucu ortakları arasında bulunuyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler