Sosyal Medya

Şirketler

Fitch Ratings, Vakıfbank kredi notunu revize etti

Fitch Ratings, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.’nun (Vakıfbank) Uzun Vadeli Yabancı Para (LTFC) kredi notunu ‘B’ ve Uzun Vadeli Yerel Para…

Fitch Ratings, Vakıfbank kredi notunu revize etti

Fitch Ratings, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.’nun (Vakıfbank) Uzun Vadeli Yabancı Para (LTFC) kredi notunu ‘B’ ve Uzun Vadeli Yerel Para cinsinden kredi notur ‘B+’ olarak teyit etti.

 

Her iki notun göirünümleri pozitif olarak belirlerdi.

Fitch ayrıca Vakıfbank’ın finansal kapasite notunu (VR) ‘b’ olarak teyit etti.

Kredi derecelendirme kuruluşu yaptığı açıklamada, Vakıfbank’ın yabancı para cinsinden uzun vadeli notunu, Finansal Kapasite notunun yönlendirdiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, “VR, bankanın güçlü yerel franchise’ını, makul varlık kalitesini ve kârlılığını ve sadece yeterli sermaye ve YP likiditesini dikkate almaktadır. LTFC üzerindeki Pozitif Görünüm, faaliyet ortamındaki iyileşmeyi yansıtmaktadır” denildi.

Fitch, Vakıfbank’ın yerel para cinsinde kredi notunun ise devlet desteği tarafından yönlendirilmekte olduğunu belirtti ve “Devletin daha güçlü destek sağlama kabiliyeti ve LC’ye daha düşük devlet müdahalesi riski görüşümüzü yansıtıyor. Pozitif Görünüm, devlete ait LTLC IDR’sindeki görünümü yansıtmakta” dedi

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler