Sosyal Medya

Şirketler

Delta Air Lines cari çeyrek için kar tahminleri beklentilerin altında kaldı

Delta Air Lines, cari çeyrek için analistlerin beklediğinden daha düşük kar tahmininde bulundu.   Delta, yolcuların bu yaz Olimpiyat Oyunları…

Delta Air Lines cari çeyrek için kar tahminleri beklentilerin altında kaldı

Delta Air Lines, cari çeyrek için analistlerin beklediğinden daha düşük kar tahmininde bulundu.

 

Delta, yolcuların bu yaz Olimpiyat Oyunları nedeniyle Paris’ten kaçınması nedeniyle transatlantik rezervasyonlarında bir düşüş olduğunu bildirdi.

Delta Air hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık %8 düşüşle 43,30 $’a gerilerken, rakipleri United Airlines ve American Airlines’ın her biri %4 düştü.

Delta, Ağustos sonunda bitecek 3 aylık döneminde hisse başına 1.70-2.00 $ arasında düzeltilmiş kar elde edeceğinin öngörürken, analistlerin beklentisi hisse başına 2,05 dolar seviyesinde.

Delta’nın yolcu gelirlerinin yaklaşık %49’unu oluşturan ana kabinlerden elde ettiği gelir Haziran çeyreğinde yatay seyretti. Buna karşılık premium kabinlerden elde edilen gelir yıllık bazda %10 arttı.

Delta, ikinci çeyrekteki %8’lik büyümeye kıyasla üçüncü çeyrekte yıllık koltuk kapasitesi artışının %5-%6 olmasını bekliyor. Ancak kapasite artışındaki ılımlılığın, yakıt dışı işletme maliyetlerini yıllık bazda %1-%2 oranında artıracağı tahmin ediliyor.

 

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler