Sosyal Medya

Borsa

ATP, PASHA Capital ile Azerbaycan Finans Pazarına Adım Atıyor

ATP Yazılım ve Teknoloji A.Ş.’nin finans sektörüne özel yenilikçi yazılım çözümleri markası ATP Tradesoft, Azerbaycan’ın lider aracı kurumu PASHA Capital ile iş birliği anlaşmasına imza attı...

ATP, PASHA Capital ile Azerbaycan Finans Pazarına Adım Atıyor

ATP Yazılım ve Teknoloji A.Ş.’nin finans sektörüne özel yenilikçi yazılım çözümleri markası ATP Tradesoft, Azerbaycan’ın lider aracı kurumu PASHA Capital ile iş birliği anlaşmasına imza attı. İlk etapta beş yıllık süreyi kapsayan ve ATP finans çözümlerinin PASHA Capital operasyonlarına entegrasyonunu içeren anlaşma, ATP’nin Azerbaycan pazarına attığı ilk adım olması açısından önem taşıyor.

ATP, iş birliği kapsamında PASHA Capital’e ATP Tradesoft’un GTP Brokerage platformunu, sanal şube uygulamalarını ve mobil çözümlerini sağlayacak. PASHA Capital’in stratejik hedeflerine uygun şekilde Azerbaycan pazarına özelleştirilecek GTP platformu, Bakü Borsası ile entegre edilerek emir iletimi ve arka ofis süreçlerini dijitalleştirecek. PASHA Bank ile bağlantılı olarak çalışacak olan platform, müşteri ve hesap açılışı süreçlerini hızlandırarak müşteri memnuniyetini iyileştirecek ve verimliliğe katkıda bulunacak.

PASHA Capital müşterileri, ATP Tradesoft’un mikro servis mimarisiyle geliştirilen yeni nesil mobil ve internet şubesi uygulamalarıyla finansal işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek. Ayrıca, ATP Tradesoft’un finansal super-app platformunu kullanarak en yeni uygulamalardan ve sunduğu değer önermelerinden faydalanma fırsatına sahip olacak. Oluşturulan bu kapsamlı çözümler, müşterilere yurtdışı pazarlara   erişim imkanı da sunarak global finansal işlemlerde kolaylık sağlayacak.

ATP CEO’su Ümit Cinali, iş birliği hakkında yaptığı açıklamada; “PASHA Capital ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği, finans sektöründe hedeflediğimiz Azerbaycan pazarına güçlü bir kurum ile girmemizi sağladı. Ülkemizde geliştirdiğimiz en yeni teknolojimizi, yurtdışı müşterisi ile tanıştırmamız bizler için ayrı gurur kaynağı. PASHA Capital’in dijital dönüşüm yolculuğunda stratejik bir iş ortağı olarak yer almaktan da memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Cinali ayrıca,

“Gerçekleştireceğimiz proje ile ürünlerimizi, mevzuat açısından Azerbaycan piyasası ile uyumlu hale getireceğiz. Türkiye finans sektöründeki lider konumumuza, Azerbaycan finans pazarında da geniş kapsamlı fırsatları değerlendirerek ulaşmayı hedefliyoruz.” diye ekledi.

PASHA Capital ile gerçekleştirilen iş birliği, ATP’nin Orta Asya bölgesindeki stratejik büyüme hedeflerine katkıda bulunan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler