Sosyal Medya

Şirketler

Apple, casus yazılım saldırıları hakkında uyardı

Apple, 98 ülkedeki iPhone kullanıcılarını casus yazılım saldırıları hakkında uyardı. Bu, şirketin bu yılki ikinci uyarısı.   TRT Haber’in aktardığına…

Apple, casus yazılım saldırıları hakkında uyardı

Apple, 98 ülkedeki iPhone kullanıcılarını casus yazılım saldırıları hakkında uyardı. Bu, şirketin bu yılki ikinci uyarısı.

 

TRT Haber’in aktardığına göre şirket, casus yazılımlardan etkilenen müşterilerini şöyle uyardı:

“Apple kimliğiniz üzerinden iPhone’unuzun bir paralı casus yazılım tarafından hedef alındığınızı tespit ettik. Bu saldırı muhtemelen kimliğiniz veya işiniz nedeniyle sizi hedef alıyor. Bu tür saldırılarda mutlak kanıya varmak imkansız ancak lütfen uyarıyı ciddiye alın.”

Çarşamba günü yayınlanan uyarıda saldırganların kimlikleri veya kullanıcıların bildirimleri aldığı ülkeler hakkında detay verilmedi.

Hindistan’da görülmüştü

Geçtiğimiz yıl Hindistan’da da benzer bir durum görülmüştü.

Ekim 2023’te bazı Hintli milletvekilleri, Apple’dan “Apple kimliğiniz üzerinden iPhone’unuzun bir paralı casus yazılım tarafından hedef alındığınızı tespit ettik” diye bir bildirim almıştı.

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) de önde gelen Hintli gazetecilerin iPhone’larında İsrail firması NSO Group’un geliştirdiği son derece saldırgan casus yazılım Pegasus bulunduğunu bildirmişti.

Apple geçen yıldan bu yana ‘devlet destekli’ saldırılar yerine ‘paralı casus yazılım saldırıları’ demeyi tercih ediyor.

 

 

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler