Sosyal Medya

Reel Sektör

Bir iflas da gıda sektöründen:  Türk gıda devi yüzlerce dükkanını kapatacak

Türkiye'de ekonomik kriz hız kesmeden devam ediyor. Her hafta büyük küçük yüzlerce firma ya konkordato ilan ediyor ya da iflas bayrağını çekiyor

Bir iflas da gıda sektöründen:  Türk gıda devi yüzlerce dükkanını kapatacak

Türkiye’de ekonomik kriz hız kesmeden devam ediyor. Her hafta büyük küçük yüzlerce firma ya konkordato ilan ediyor ya da iflas bayrağını çekiyor.2024 yılı itibariyle çok sayıda kentten iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Bu hafta  kentten daha iflas ve konkordato haberleri  işdünyasının gündeminin tepesinde.

 

Kuruyemiş  devi iflas etti

 

Türkiye’nin önde gelen kuruyemiş firmalarından Maksul Gıda, iflas etti. Şirket, mali zorluklar nedeniyle 3 yıl önce konkordato talebinde bulunmuştu. Ancak bilirkişi raporları, şirketin toparlanmasının mümkün olmadığını gösterdi. Mahkeme kararıyla iflas eden Maksul Gıda’nın şubeleri kapanıyor ve 200 çalışan işsiz kaldı.

 

150’ye yakın şubesi kapanan şirketin, aktif olarak faaliyet yürüten 50 şubesini de kapatmaya başladı. Aylardır maaşlarını alamayan yaklaşık 200 çalışan işsizler ordusuna katıldı.

Denizli’de firmalar iflas etmeye devam ediyor

 

Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığına başvuru yapan 3 firmanın başvurusu kabul edildi ve 3 ay süreyle geçici konkordato aldılar. Hammadde, enerji, genel maliyetler ve personel giderleri gibi birçok girdi maliyetinin yüksek olması sıkıntı sürecin yaşandığı sanayi sektöründe, firmalar ayakta kalmakta zorluk çekiyor. Özelikle ihracat yapan firmalar, döviz kurunun düşüklüğünden yakınırken rekabet güçlerini kaybettiklerinden dert yanıyorlar. Uzun süredir devam eden ekonomik sıkıntılar nedeniyle, Assan Medikal Anonim şirketi, Pamukkale Ahşap Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve DNZ Baysan Tekstil İthalat ve İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi konkordato başvurusunda bulundular. Yapılan değerlendirme sonucunda üç firma için 3’er aylık geçici konkordato kararı verildi.

 

Türkiye’nin ünlü inşaat firması iflasın pençesinde

 

Türkiye’nin ünlü inşaat firmalarından Tüylüoğlu Grup İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Tüylüoğlu Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş konkordato talep etti.

 

 

48 yıldır hizmet veren firma çelik ve betonarme inşaat başta olmak üzere tadilat, dekorasyon, ısı yalıtım, su yalıtımı, çatı aktarımı gibi inşaat faaliyetleri yürütüyordu.

 

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato talep eden şirketlerin taleplerini değerlendirdi. Mahkeme, 05 Eylül 2024 tarihine kadar kesin mühlet hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

 

 

Çeşitli basın kaynakları

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler