Sosyal Medya

Reel Sektör

ABD’de petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı düşüş gösterdi

ABD’de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı bir haftalık aranın ardından sınırlı da olsa yeniden…

ABD’de petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı düşüş gösterdi

ABD’de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı bir haftalık aranın ardından sınırlı da olsa yeniden düşüş gösterdi.

 

Baker Hughes tarafından Foreks Haber ile mail yoluyla paylaşılan rapora göre, 12 Temmuz ile sona eren bir haftalık dönemde ülkede petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı 1 adet azalarak 584 oldu.

Sondaj kuleleri geçen yılın aynı dönemine göre 91 adet daha aşağıda bulunuyor.

Petrol sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 479, doğal gaz sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 100 olurken, iki ürün için ortak çalışma yapan sondaj kuleleri 1 adet artışla 6 olarak belirlendi.

Petrol üretimi için geleceğe yönelik öngörüleri belirleyen sondaj kulelerinin 561’i karada, 23’ü açık sularda yer aldı. Önceki haftaya göre sondaj kule sayısı karada 1 adet azaldı, açık sularda değişmedi.

-Kanada ve Meksika Körfezi-

Aynı hafta Kanada’da sondaj kule sayısı 14 adet artarak 189 seviyesine çıktı. Ülkede petrol kule sayısı 11 adet artarak 126, doğal gaz kule sayısı 3 adet artarak 63 oldı.

Meksika’da sondaj kule sayısı değişmeyerek 20 olurken, Kuzey Amerika’nın tamamında 13 adet artışla 773 adede yükseldi.

 

 

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler