Sosyal Medya

Raporlar

Araştırma: Vatandaş Kurban Bayramı’nı evinde geçirecek

Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 71,4’ü Kurban Bayramı’nı evinde geçirecek. Yüzde 24,3’ü aile veya akraba ziyaretine gitmeyi planlarken,…

Araştırma: Vatandaş Kurban Bayramı’nı evinde geçirecek

Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 71,4’ü Kurban Bayramı’nı evinde geçirecek. Yüzde 24,3’ü aile veya akraba ziyaretine gitmeyi planlarken, yüzde 2,4’ü yurt içi, yüzde 1,8’i ise yurt dışı tatiline çıkacağını belirtti.

 

Türkiye genelinde yapılan son araştırmaya göre, Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşların tatil planları ve tercihleri netlik kazanmaya başladı. 2 bin 503 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, bayramı nasıl geçireceklerine dair çarpıcı veriler sunuyor.

Araştırmaya göre katılımcıların büyük çoğunluğu, yüzde 71,4’ü Kurban Bayramı’nı kendi evinde geçirmeyi planlıyor. Evde bayram yapmayı tercih edenlerin oranı kadınlar arasında yüzde 75,7 iken, erkeklerde bu oran yüzde 67 olarak belirlendi. Aile veya akraba ziyaretine gideceklerin oranı ise yüzde 24,3 olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda, erkeklerin yüzde 28,7’si ziyaret planı yaparken, kadınların bu oranı yüzde 20,1 olarak kaydedildi.

Tatil planı yapanların oranı ise yüzde 4,2 seviyesinde. Tatil yapacakların çoğunluğu kadınlarda yurt dışı tercihinde yoğunlaşırken, erkeklerin büyük kısmı yurt içinde tatil yapma planları yapıyor. Kadınların yüzde 3’ü yurt dışı tatilini tercih ederken, bu oran erkeklerde yüzde 3,7 olarak gerçekleşti.

Yaş gruplarına göre incelendiğinde, tatil yapmayı planlayanların en yüksek oranı yüzde 6,9 ile 35-54 yaş arasında görülüyor. Gençler arasında (18-34 yaş) bu oran yüzde 3,3 iken, 55 yaş ve üzerindekilerde ise yüzde 1,7 olarak belirlendi.

Kurban Bayramı’nın tatil fırsatına dönüştüğü özellikle çalışan kesimde ise dikkat çekiyor. Bayram tatilini yurt dışında geçirmeyi düşünenlerde 35-54 yaş grubu öne çıkarken, yurt içinde tatil tercih edenlerde ise gençlerin (18-34 yaş) katılımı yüksek.

Araştırma, 28 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında CAWI tekniği kullanılarak ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ üzerinden gerçekleştirildi. Elde edilen veriler, bayram tatili tercihlerinin yaş, cinsiyet ve bölgesel farklılıklarına göre detaylı bir şekilde analiz edilerek sunuldu.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler