Sosyal Medya

Politika

Özgür Özel: “Erken seçim gelecek hafta olsun, gelecek ay olsun, istiyorum.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim hakkında konuştu: “Bugünden bir buçuk yıl sonrası için bir erken seçimi olası görüyorum. İstiyor…

Özgür Özel: “Erken seçim gelecek hafta olsun, gelecek ay olsun, istiyorum.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim hakkında konuştu: “Bugünden bir buçuk yıl sonrası için bir erken seçimi olası görüyorum. İstiyor muyum? Vallahi gelecek hafta olsun, gelecek ay olsun, istiyorum.”

 

Özel 2 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmek için AKP Genel Merkezi’ni ziyaret etmiş, daha sonra cumhurbaşkanı da 18 yıl aranın ardından CHP Genel Merkezi’ne gitmişti. Bu görüşmeler siyasette normalleşme adımları olarak görülmüştü. Dün grup toplantısında konuşan Erdoğan’sa CHP’yi hedef alarak “Normalleşmesi ve yumuşaması gereken muhalefet” demiş ve eklemişti: “Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır ve ayakta kalacaktır.”

Bunun üzerine Özel, Erdoğan’ın açıklamasının da normalleşmesi gerektiğini belirtmişti.

Yerel seçimlerde aldıkları desteğin farkında olduklarını söyleyen Özel, 31 Mart seçimlerinden sonra dört aydır bütün anketlerde birinci parti olduklarını açıkladı.

Erken seçimi halkın istemesi gerektiğini söyleyen CHP lideri, “Şu an itibarıyla erken seçim isteyenlerle istemeyenler arasında belirgin bir farklılık yok ama toplumun yarıya yakınının bir erken seçim talebi var. Erken seçim talebi yükseldikçe biz bu talebi seslendirmeye devam ederiz” dedi.

Erken seçim için mecliste 360 milletvekili oyuna ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Özel, bir buçuk yıl sonra erken seçim beklediğini söyledi.

Özel sözlerine şöyle devam etti:

“Benim değerlendirmem şudur, bence beş yıl tamamlanmaz, iki buçuk yılda, tam ortasında bir erken seçim olur. Bugünden bir buçuk yıl sonrası bir erken seçimi olası görüyorum. İstiyor muyum? Vallahi gelecek hafta olsun, gelecek ay olsun, istiyorum erken seçim. Parti, birinci partiyken ve bu kadar zor durumdaki insanların umudu CHP olmuşken ben neden erken seçim istemeyeyim? Ama 130 milletvekilimizle, AK Parti ve MHP oy vermediği takdirde erken seçim kararı alınamıyorsa bizim burada ‘erken seçim’ dememizin ya da demememizin teknik bir karşılığı yok ama siyaseten hele hele böyle devam edeceklerse kesinlikle ve kesinlikle erken seçim kaçınılmaz olur.”

Özgür Özel, normalleşme-yumuşama tartışmaları hakkındaysa şunları söyledi:

“Millet bu kadar zorluk içindeyken ne yumuşaması? Ama diyalog zemini, görüşmek, konuşmak, el sıkışmak… Biraz önce de pek çok AK Parti yöneticisiyle selamlaştık, el sıkıştık. Herkes işini yapıyor. Benim işim mağdurun, mazlumun, yoksulun, güvencesizin hakkını korumak. Ben Halk Partisi’nin Genel Başkanıyım. Onların, kimlerin hakkını koruduğunu görüyoruz, izlemeye devam edeceğiz. Normalleşme kelimesini kabullenmelerini önemli bir dönemeç olarak düşünüyorum. Çünkü yumuşamanın içinde ne yumuşaması? Bu kadar ağır şartlar, sert şartlar varken muhalefet mi yumuşayacak? Kendileri yumuşayacaksa yumuşamasınlar, normalleşsinler.”

Özel’in açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

*Millet normalleşmeden memnundur ama kimse bu şartlarda muhalefetten yumuşama beklemesin. Terimler tam yerine oturmuştur. Yumuşama kelimesinin terk edilmesinden fevkalade memnunum, normalleşmeye devam.

*Normalleşme en çok MHP’yi ve içindeki o iki kişiyle temsil edilen bir odağı rahatsız etti. Normalleşme hukuka uymaksa onların hukuktan büyük kaygıları var. O odaklar, MHP’yi belli bir yere çektiler, iktidar ortaklarına rest çektirdiler, dediler ki ‘CHP ile yürüyün.’ Bizim bu 22 yılın sonunda AKP ile yürüyecek bir yolumuz olamaz. Dün Sayın Cumhurbaşkanı da şunu söyledi zaten, ‘Muhalefetle ittifak olmaz, diyalog olur, belli konularda uzlaşma olur, siyasetin normali budur’ dedi. Ben de haftalardır bunu söylüyorum. Bir masa varsa, etrafında oturulunca bu masaya ittifak masası olacak ya da devrilecek, savaş çıkacak… Siyaset böyle bir yer değil. Bazen rakibinizle oturur müzakere edersiniz. Bazen ülkenin ortak menfaatleri için katkı sağlarsanız. Bunlar başka bir şeydir. İktidar, iktidarlığını yapacak. Ne isteniyor? Enflasyonu, hayat pahalılığını düşürecek, işsizlere iş bulacak, yoksulları bu cendereden kurtaracak. Yapabiliyor mu? Yapamıyor, görünen o yapamıyor.

*Normalleşmeden rahatsız olan bir parti ve onun restine karşılık onun gönlünü yapmak isteyen ittifak ortağı dün birbirlerine olumlu mesajlar verdi. Zaten doğrusu budur. MHP, AK Parti’nin bu ülkeye yaşattığı her şeyin ortağıdır. AK Parti de bugünkü ekonomik krizin müsebbibidir. Çözemiyorlarsa vatandaş daha fazla sabretmez, erken seçim gelir, halkın iktidarı kurulur, herkesin yüzü güler.

*5 Kasım’dan itibaren Erdoğan’a bir hakaretim yok. Bir tane de hakaret duymadım. Bir dava açmadım, bana da bir dava açılmadı. Haftada üçer hakaret davasının havada uçuştuğu bir ülkeden bu ülkenin vatandaşları memnun değil. Bu şartları dayatan MHP’nin çok arzuladığı o gerginlik siyasetini de bu ülke hak etmiyor. O oyunlara gelmeyiz. İstedikleri kadar gersinler, tehdit etsinler, sakinliğimizi koruruz, diyeceğimizi söyleriz. Sözden bir kelime geri, durduğumuz yerden bir adım geri, pozisyonumuzdan bir santim aşağı durmayız. CHP, özgüvenli siyasetine devam ediyor. Ben meselenin oturduğu zeminden son derece memnunum.

*Sayın Erdoğan’ın bazı kelimelerini ‘Acaba bunu MHP’ye mi diyor?’ diye bir okuyun. Ben hep öyle yaparım. Çok faydasını görüyorum.

 

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler