Sosyal Medya

Politika

NY Times: Putin’in savaş stratejisi her gün binden fazla rus askerini öldürüyor

Batılı istihbarat raporları, Rusya’nın Ukrayna işgalindeki acımasız stratejisini gözler önüne seriyor. New York Times’ın haberine göre; Rusya, “insan dalgası” veya…

NY Times: Putin’in savaş stratejisi her gün binden fazla rus askerini öldürüyor

Batılı istihbarat raporları, Rusya’nın Ukrayna işgalindeki acımasız stratejisini gözler önüne seriyor. New York Times’ın haberine göre; Rusya, “insan dalgası” veya “kıyma makinesi” olarak adlandırılan taktikle her gün ortalama binden fazla askerini cephede kaybediyor.

 

New York Times’ta yayımlanan haberde, Rusya’nın “insan dalgası” veya “kıyma makinesi” olarak bilinen stratejiyi kullanarak her gün binin üzerinde askerini Ukrayna’ya ölüme gönderdiği belirtildi.

Rus yetkililer, cephede verdikleri büyük kayıplara rağmen asker toplama konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade ediyor.

ABD, İngiltere ve diğer Batılı istihbarat kurumlarının hazırladığı raporlara göre, mayıs ayı boyunca her gün ortalama bin Rus askerinin Ukrayna’da hayatını kaybettiği veya yaralanarak cephe gerisine çekildiği iddia ediliyor.

İngiltere İstihbarat Servisi’ne (MI6) göre, Rusya savaşın başladığı Şubat 2022’den bu yana neredeyse her gün bin 200 kayıp verdi ve toplam ölü veya yaralı sayısı 500 bini aştı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise, haziran ayında yaptığı bir açıklamada, Rus tarafının her gün bin askerini ölüme yolladığını ve toplam ölü ve yaralı sayısının 350 bin civarında olduğunu belirtti.

Mayıs 2024’teki ölü veya yaralı sayılarındaki artışın, Ukrayna’nın ikinci büyük kenti Harkiv’e yapılan saldırılardan kaynaklandığı ifade ediliyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya her ay 25 bin ile 30 bin arası asker gönderdiği ve mahkumlarla yabancı menşeli paralı askerleri de kullandığı belirtiliyor.

Vladimir Putin hükümeti, Eylül 2022’de aldığı kararla 300 bin sivili yedek kontenjandan askere dahil etmişti. ABD’li yetkililer, Rusya’nın bir daha benzer bir adım atamayacağını öngörüyor.

 

 

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler