Sosyal Medya

Gündem

Kulis: İmamoğlu için istenen siyasi yasak AKP’yi ikiye böldü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında yenilenen belediye seçimleri sırasında, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine yönelik “ahmak”…

Kulis: İmamoğlu için istenen siyasi yasak AKP’yi ikiye böldü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında yenilenen belediye seçimleri sırasında, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine yönelik “ahmak” ifadesine karşılık verdiği “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır” sözleri nedeniyle açılan dava kapsamında yargılanıyor. İddialara göre, İmamoğlu’nun YSK üyelerine “ahmak” dediği ve bu nedenle hakkında hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor. Dava için İstinaf Mahkemesi’nden çıkacak karar merakla bekleniyor. CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde İmamoğlu’nu aday göstermesi ihtimali ve bu davanın getirebileceği siyasi yasak konusu, AKP içinde tartışmalara yol açtı.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu’nun haberine göre, AKP içinde bu konuda iki farklı görüş hakim. Bazı parti kurmayları, İmamoğlu’na siyasi yasak getirilmesinin onu daha güçlü bir siyasi figür haline getireceğini ve kamuoyunda mağduriyet algısı oluşturacağını düşünüyor. Bu kesim, “İmamoğlu’na getirilecek bir siyasi yasak, halk arasında ‘iktidar tarafından engelleniyor’ algısını pekiştirebilir ve yargının bağımsız olmadığı tartışmalarını alevlendirebilir. Ülke böyle bir tartışmaya çekilmemeli, bu yüzden siyasi yasak getirilmemeli” şeklinde görüş belirtiyor.

Ancak parti içinde bazı diğer isimler tam tersini savunuyor. İmamoğlu’nun 2019’dan beri bir belediye başkanı gibi değil, bir cumhurbaşkanı adayı gibi davrandığı iddiasıyla eleştiriliyor. Bu grup, “İstanbul’da pek çok sorun varken İmamoğlu’nun ekranlarda iktidar karşıtı politikalar yapmasını doğru bulmuyor. Kimsenin kamu görevlilerine hakaret etmemesi gerektiğini ve bu tür hakaretlerin bir bedeli olması gerektiğini” savunarak, cezai yaptırımın uygulanmasından yana duruyorlar.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler