Sosyal Medya

Ekonomi

İmamoğlu adliye önünde: ‘Ahmak davası darbe girişimidir’

İmamoğlu, adliye önünde ‘Ahmak Davası’yla ilgili açıklama yaptı. Davayı ‘darbe girişimi’ olarak nitelendiren İmamoğlu, duruşmaya katılma talebinde bulundu. İstanbul Büyükşehir…

İmamoğlu adliye önünde: ‘Ahmak davası darbe girişimidir’
İmamoğlu, adliye önünde ‘Ahmak Davası’yla ilgili açıklama yaptı. Davayı ‘darbe girişimi’ olarak nitelendiren İmamoğlu, duruşmaya katılma talebinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında hapis cezası ve siyasi yasak istenen ‘Ahmak Davası’nda karar verecek olan İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri önünde basın açıklaması yaptı.

‘Darbe girişimidir’

“Ahmak Davası darbe girişimidir” diyen İmamoğlu, “Ahmak ifadesini kime söylediğim bellidir. Milletimiz bu tuzakları bozacaktır” ifadelerini kullandı.

‘Kurgulanmış ucuz bir siyasi mühendislik içeren bir projedir’

“Bu dava, kesinlikle hukuki bir dava değil, siyasi bir davadır” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

‘Bu dava kara bir lekedir’

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tam saha bakanlarıyla, milletvekilleriyle, bürokratlarıyla siyaset yapanlar bir kez daha milletin sandıktaki tokadını yemiştir. Oturup nerede hata yaptığını anlamak yerine nasıl bir yanlış içerisinde olduğunu anlamak yerine, iktidarlarını sürdürmek için ne yazık ki yargı dahil her enstrümanı kullanmaktan başka hiçbir yok bulamamışlardır. Demokrasi tarihimizi ve büyük bedellerle elde ettiğimiz kazanımlarımızı hiçe sayan bu dava kara bir lekedir.”

‘Halkımız süreci tüm vicdanıyla, adalet duygusuyla izlemektedir’

İBB Başkanı İmamoğlu, şunları vurguladı:

“Her türlü vesayetten ve siyasi yasaklardan çok çekmiş milletimiz, haklarının bir yargı darbesiyle ellerinden alınmak istediğinin de farkındadır. Ve halkımız süreci tüm vicdanıyla, adalet duygusuyla izlemektedir.”

İBB Başkanı, mahkemeye duruşmaya katılmak için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Ahmak davası nedir?

Ekrem İmamoğlu, ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 2019 yılının kasım ayında Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne davetli olarak katılmış ve bir konuşma yapmıştı.

O dönem İçişleri Bakanı olan AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İmamoğlu için “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” demişti.

İmamoğlu ise Soylu’ya “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın.” cevabını vermişti.

Bunun üzerine Türkiye’deki seçimleri organize eden Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) üyeleri hakarete uğradıklarını ve mağdur olduklarını belirterek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılı suç duyurusunda bulunmuştu.

Başsavcılığın hazırladığı iddianamede “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret” suçundan İmamoğlu’nun 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk ayağında Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.

Dava, son iki yıldır “Temyiz Mahkemesi” olarak da kabul edilen Yargıtay’ın bir alt basamağı İstinaf Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor.

İmamoğlu, Eylül ayı başında katıldığı televizyon programında davayla ilgili “İstinaf benim hakkımda ceza versin bu iktidar Yargıtay kararının gününü göremez. Bu millet ayağa kalkar” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de davanın sonucuyla ilgili hazırlık yaptıklarını duyurmuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler