Sosyal Medya

Politika

Erdoğan’dan Devlet Bahçeli’ye tam destek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin geleceğinde ‘terör’ün olmadığını belirterek “Cumhur İttifakı’nın açtığı tarihi fırsat penceresi kişisel hesaplara kurban edilmemeli” dedi.   Partisinin grup…

Erdoğan’dan Devlet Bahçeli’ye tam destek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin geleceğinde ‘terör’ün olmadığını belirterek “Cumhur İttifakı’nın açtığı tarihi fırsat penceresi kişisel hesaplara kurban edilmemeli” dedi.

 

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için şunları demişti: “…‘Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz‘ diyenlere de sesleniyorum. Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın.

Çağrıya DEM Parti’den destek gelmiş, eş başkan Tülay Hatimoğulları ‘üzerlerine düşeni yapmaya hazır oldukları’nı belirtmişti: “Fiziki olarak gelsin konuşsun diyoruz. Ne diyeceğini hep birlikte görelim dedik geçen hafta, bu hafta aynı sözü tekrarlıyoruz. Bırakın tecrit kalksın, sayın Öcalan çıksın, ne konuştuğunu hep birlikte görelim.”

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Bahçeli’nin açıklamalarına destek verdi, ‘tarihi fırsatın kişisel hesaplara kurban edilmemesini istediklerini’ söyledi:

‘Gerilen atmosferi dağıtmak için adımlar atıyoruz’

* Son bir yılda üst üste yaşanan seçimlerle gerilen atmosferi dağıtmak için adımlar atıyoruz. Önümüzdeki seçimsiz 3,5 yıllık süreyi bir icraat seferberliğine dönüştürme çabasındayız. Haritalar yeniden kanla çizilmek istenirken, İsrail’in yaktığı yangın sınırlarımıza yaklaşırken iç cephemizi güçlendirmeye çalışıyoruz. 85 milyona gelin bir olalım, iri olalım, gür olalım.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı

* Yıllarca milletimizin arasına nefret tohumları saçanların şaibeli kurultayla bir köşeye atılması milletin birliği noktasında değerli bir kazanımdır. Muhalefeti esir alan çirkin dilin artık terk edilmesi, siyasette yeni bir sayfanın açılmasıdır. Muhteris siyasetçilerin bu iklimi baltalamasına müsaade etmemeliyiz.

‘Kimsenin buna hakkı yok’

* Gerilim ve sokak siyaseti sadece buna tevessül edenlere değil millete ve tüm ülkeye kaybettirecektir. Kimsenin ülkemizin yükünü daha da ağırlaştırma hakkı olamaz. Şahsi hesap içine girenleri bu millet asla affetmez. İktidar muhalefet hepimizin kayıkçı kavgalarına prim vermemesi önemlidir. Doğru bulmadıklarımızı elbette eleştireceğiz. Partimize ve hükümetimize yönelik saldırıların cevabını vereceğiz ama bunları yaparken dengeyi koruyacağız, soğukkanlılığımızı muhafaza edeceğiz.

* Haksızlık karşısında kesinlikle sessiz kalamayız. İstiklal marşımızla sorunu olanlara ve demokrasimizin altını oyanlara ‘Eyvallah’ demeyiz. İster baro, ister avukat, ister gazeteci kılıklı terör seviciler olsun bunlara müsamahayla yaklaşamayız. Türkiye’nin geleceğinde teröre yer olmadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz. Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin hesaplara kurban edilmemesini istiyoruz. Hep beraber terörün olmadığı Türkiye’yi inşa edelim isliyoruz.

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler