Sosyal Medya

Politika

Erdoğan’dan 4’üncü madde açıklaması: “Partimizin bu konudaki tutumu gayet açık”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun açıklaması sonrası başlayan ‘Anayasa’nın 4’üncü maddesi’yle ilgili tartışmalara son noktayı koydu: “Partimizin bu…

Erdoğan’dan 4’üncü madde açıklaması: “Partimizin bu konudaki tutumu gayet açık”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun açıklaması sonrası başlayan ‘Anayasa’nın 4’üncü maddesi’yle ilgili tartışmalara son noktayı koydu: “Partimizin bu konudaki tutumu gayet açık.”

 

Yapıcıoğlu “Anayasa’nın 1’inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez” hükmünün yer aldığı Anayasa’nın 4’üncü maddesine karşı olduğunu açıklamıştı.

HÜDA PAR Genel Başkanı şöyle demişti: “Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4’üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha; anayasanın 4’üncü maddesi olmasın diyoruz. Anayasanın 4’üncü maddesine karşıyız. Anladınız mı? 4’üncü madde, gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. Diğer maddeleri oturalım beraber yazalım. İlk 4 madde değil, 4’üncü madde.”

Açıklama siyasette polemiğe neden oldu.

CHP, İYİ Parti tepki gösterirken, Cumhur İttifakı ortağı MHP Yapıcıoğlu’na kapıyı kapattı.

Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt’sa ‘ahmak’ ifadesi nedeniyle Yapıcıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu ve şunu dedi: “Ekrem İmamoğlu ‘ahmak’ dedi diye 2 yıl 7 ay 15 gün ceza aldıysa bu millete ‘ahmak’ diye hakaret eden Zekeriya Yapıcıoğlu derhal yargılanmalıdır ve HÜDA PAR kapatılmadır.

Tartışmaya son noktayı Erdoğan koydu.

Ankara’da bir ödül töreninde konuşan Erdoğan, özetle şunları dedi:

Türkiye’nin ekonomide, demokraside, küresel siyasette, hak ve özgürlüklerde hedefe ulaşabilmesi için yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu söylüyoruz.

Darbe mahsulü anayasanın Türk demokrasisine yakışmadığını çok iyi biliyoruz. Siviller eliyle yapılmış bir sivil anayasa kahraman milletimize karşı borcumuzdur.

Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizimle ilgili herhangi bir tartışma yoktur. Partimizin bu konudaki tutumu gayet açıktır. Biz mümkün olan yeni anayasa sürecini yönetmek arzusundayız.

Darbe anayasasından bir an önce kurtarmak, Türkiye’nin önünü açmak istiyoruz.

 

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler