Sosyal Medya

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”Oyunları bozarak bugüne geldik”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) bugün 23. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende konuştu. ‘Özeleştiri yapıyoruz’…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”Oyunları bozarak bugüne geldik”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) bugün 23. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende konuştu. ‘Özeleştiri yapıyoruz’ diyen Erdoğan’ın “Yeni bir siyaset diline ihtiyaç hat safhaya çıkmıştır. Kongre süreci sadece vitrin yenilenmesi değil, kapsamlı bir değişimin ana zemini olacak. Yorulan, kendini bıkkın hisseden varsa kenara çekilsin” ifadeleri dikkat çekti. Farklı partilerden AK Parti’ye katılan milletvekilleri ve belediye başkanları açıklanıyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen “AK Parti 23. Kuruluş Yıl dönümü Programı”nda açıklamalar yapıyor. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle

‘HİÇBİRİNE EYVALLAH ETMEDİK’

-Meclis’in iradesine ipotek koymak istediler. Cumhuriyet mitingleriyle insanımızı kışkırttılar. Gezi olaylarında sokaklarımızı ateşe verdiler. PKK’sından FETÖ’süne yularını ellerinde tuttukları bütün taşeronları üstümüze saldılar. 17-25 Aralık’ta Emniyet’e sızan Haşhaşileri kullanarak milletin iradesine çökmeye kalkıştılar. Kitleleri karşı karşıya getirmek için sayısız yola başvurdular. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik.

‘OYUNLARI BOZARAK BUGÜNLERE GELDİK’

-Türkiye ne zaman kendini toparlasa ekonomide kabuğunu kırmaya çalışsa bir bahane üretip bizi yolumuzdan çevirmeye çalıştılar. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Oyunları bozarak bugünlere geldik. 23 yıl boyunca hizmetkarı olmaktan şeref duyduğumuz milletimiz için ter döktük, çalıştık. Türkiye’yi nereden alıp nereye getirdiğimizi milletimiz biliyor.

-Kasım ayında 22 yıllık iktidarımızı doldurmuş olacağız. 22 yıl halka hizmet etme çabasıyla geçti. Çalıştık ter döktük.

‘ESKİ MERDİVEN ALTI ADALETLERİNE SON VERDİK’

-Hakim savcı sayımız 25 bine yükseldi. Eski merdiven altı adaletlerine son verdik…

-Türkiye’nin hayali TOGG artık yolarda. Ülkemizi kendi tankı, gemisini, uçağını, helikopterini, İHA’larını üretebilen seçkin ülkeler ligine yüklettik.

-Dış borcumuz 3 bin 608 dolarken 13 bin 110 dolar seviyesine ulaştı. Merkez Bankasını 150 milyar sınırına getirdik. Saydığımız rakamların hepsi rekordur. Türkiye’nin AK Partili yılları Cumhuriyet döneminin en parlak dönemi olarak kayıtlara geçmiştir.

‘6 ŞUBAT’IN İZLERİNİ SÜRATLE SİLİYORUZ’

-TOKİ ile 1 milyon 422 bin depreme dayanıklı konut ürettik. 6 Şubat’ın izlerini süratle siliyoruz. Deprem bölgemizde 200 bin konutu tamamlamayı hedefliyoruz. Muhalefetin istismar ettiği tarımda ciddi ivme yakaladık. Enerjideki atılımlarımızı 85 milyonun tamamı takip ve takdir ediyor. Karadeniz’de ülkemizin en büyük doğal gaz rezerv keşfini yaptık. Gabar’da yine 100 bin varillik keşfe imza attık.

-Bizim için ekonomik kalkınma demokrasiden bağımsız değildir. Sadece yol, köprü, havalimanı, baraj yapmadık, sivil siyasetin alanını da genişlettik. Ülkemizde sessiz bir devrime imza attık. Ülkemizi vesayetin kol gezdiği bir ülkeden çıkardık.

‘CUMHURİYET İLE DEMOKRASİYİ KUCAKLAŞTIRAN BİZ OLDUK’

-Cumhuriyet ile demokrasiyi kucaklaştıran biz olduk. Ülkemizde yönetim değişikliğine gittik. Kimsenin ötekileştirilmediği, hak ve hukukun sesi çok çıkanlar tarafından bastırılmadığı şekilde hakim kıldık. Bizim sözlüğümüzde ‘bitti, yeter’ sözcükleri hiç olmadı.

-Türkiye’nin bu 23 yıllık başarısında başta bu salonda olanlar olmak üzere AK Parti çatısı altında bulunan her bir kardeşimin emeği var. Türkiye’yi ayağına vurulan zincirlerden birlikte kurtardık. MHP’ye de verdikleri destek için teşekkürlerimi iletiyorum.

-Bir hakikatı görüyoruz. Zamanın ruhu alışılagelmiş siyasi tarzları da değişime zorlamaktadır. Biz de buna uygun politikalar geliştirmekteyiz.

‘ÖZELEŞTİRİ YAPIYORUZ’

-Gençlerimizin kendini tanımladığı alt kimliklerde ciddi değişimler yaşanıyor. Zamanın ruhu, toplumu dönüştürürken siyasal alanı yeniden tanımlamakta. Biz de buna uygun politikalar geliştirmekteyiz. AK Parti’nin yeni dönemin ruhunu ıskalaması düşünülemez. AK Parti’nin siyaset yapacağı yer dün olduğu gibi bugün de yarın da Türkiye’nin merkezidir. AK Parti’nin en önemli özelliği toplumu doğru analiz etmesidir. Özeleştirimizi samimiyetle yapıyoruz.

‘YORULAN KENARA ÇEKİLSİN’

-Kongre süreci sadece vitrin yenilenmesi değil, kapsamlı bir değişimin ana zemini olacak. Kendini yorulmuş, bitkin hisseden varsa onlardan kenara çekilip biraz soluklanmasını istiyoruz. Hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım rehavete kapılma lüksüne sahip değildir. Bunun vebali ağırdır.

-Yenilenirken kimsenin bize ayak bağı olmasına müsaade etmeyiz. Birilerinin gazıyla iktidar hayali kuranlar yine avuçlarını yalayacaklar.

“BAŞÖRTÜ ‘ÖCÜ’ OLMAKTAN ÇIKTI”

-Muhalefeti söylemlerde dönüştürmeyi başardık. Başörtüsü örneğin ‘öcü’ olmaktan çıktı. ‘Laiklik elden gidiyor’ korkusu kendini özgüvene bıraktı.

-Ne eski CHP Genel Başkanı’nın ‘helalleşme’ kurnazlığını, ne de mevcut CHP Genel Başkanı’nın ‘normalleşme’ söylemlerini AK Parti’nin mücadelesinden bağımsız okumak mümkün değildir.

-CHP, eski pervasızlıklarını sürdürmekte zorlanmaktadır. CHP’nin milletle kavgasını bitirmesi bizi mutlu edecektir. Demokrasiyi içselleştirmesi normalleşmesidir. Yeni bir siyaset diline ihtiyaç hat safhaya çıkmıştır.

-Hepimiz aynı gemideyiz. Yeni delikler açmak kimsenin faydasına olmaz. Yeni yasama döneminde böyle bir diyalog ve değişime açık tavrımızı sürdüreceğiz.

MAHMUT ABBAS, TBMM’DE GENEL KURULA HİTAP EDECEK

-İsrail’in bölgeyi ateşe vermesinin karşısında olacağız. Mahmut Abbas’ın Meclis’te konuşma hakkının olduğunu göstereceğiz. Dış politikada yapıcı, proaktif, soğukkanlı ve ağırbaşlı tutumumuzu sürdüreceğiz. İsrail’in girişimlerinin önünde duracağız. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas misafirimiz olacak, yarın da TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek.

Farklı partilerden AK Parti’ye katılan milletvekilleri ve belediye başkanları açıklanıyor.

 

 

 

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler