Sosyal Medya

Politika

Biden cephesinde endişeler artıyor

81 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden, geçen haftaki kötü münazara performansının ardından iyice düşen imajını bir saatlik basın toplantısıyla toparlamaya…

Biden cephesinde endişeler artıyor

81 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden, geçen haftaki kötü münazara performansının ardından iyice düşen imajını bir saatlik basın toplantısıyla toparlamaya çalıştı. Ama toplantıdaki gafları ve yine bazı cümlelerin sonunu getirememesiyle, seçimden ‘Çekil’ çağrıları yapan Demokrat Partili senatör ve temsilcilerin sayısı 18’e çıktı.

 

ABD’de 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerinden önce 30 Haziran’daki ilk münazarada Biden, Cumhuriyetçi selefi Donald Trump karşısında çuvallayarak yaşına ilişkin endişeleri haklı çıkarmıştı. Münazara sonrası medya, bağışçılar ve bazı Demokrat Partili siyasetçiler başkana ‘Çekil’ çağrısı yapmıştı.

Biden dünkü NATO Zirvesi’nin ardından bir saatlik basın toplantısında iki gaf yaptı: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’ye ‘Putin’, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e ‘Trump’ dedi.

Bir saat süren basın toplantısının bitmesiyle üç Demokrat temsiller meclisi üyesi daha daha Biden’ı Trump’a karşı kampanyasını sonlandırmaya çağırdı.

Kaygılar arttı

Epeydir tek başına basının sorularını yanıtlamaktan kaçan Biden, münazaradaki gibi ara ara cümleleri karıştırdı, tamamlayamadı.

Dolayısıyla Demokrat Parti’de kaygılar arttı. Biden’ın danışmanları başkanın yetersizliğini gizlemekle suçlanıyor.

Connecticut eyaletinin temsilcisi Jim Himes, “2024 seçimleri ABD demokrasisinin kaderini belirleyecek. Bu yüzden otoriter Trump’ın karşısına en güçlü adayımızı çıkarmalıyız”dedi.

California eyaletinin temsilcisi Scott Peter da Biden’ın yarıştan çekilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: “Risk yüksek ve biz kaybediyoruz.”

Temsilci Eric Sorensen’in de topa girmesiyle Biden’ın çekilmesini isteyen Demokrat Partili senatör ve temsilcilerin sayısı 18’e çıktı.

Biden, ‘başkan yardımcısı Trump’ gafıyla dalga geçenlere X’ten yanıt verdi: “Bu arada farkı biliyorum. Biri (Kamala Harris) savcı, diğeri (Trump) suçlu.

Trump, 2016’daki seçim kampanyası sırasında evrakta sahtecilik yaparak porno yıldızı Stormy Daniels’a ‘sus payı’ vermek başta, 34 suçlamadan hüküm giymişti.

 

 

 

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler