Sosyal Medya

Politika

AKP’de ‘teğmen kavgası’ devam ediyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Birinci ile eski AKP milletvekili Mehmet Metiner arasındaki ‘teğmenler’ kavgasına eski AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci de dahil…

AKP’de ‘teğmen kavgası’ devam ediyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Birinci ile eski AKP milletvekili Mehmet Metiner arasındaki ‘teğmenler’ kavgasına eski AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci de dahil oldu: “Bu husustaki görüşleri ‘FETÖ artığı, çer çöp’ ifadeleriyle genellerseniz ya FETÖ artığısınız ya da çer çöp…”

 

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin resmi kısmında ant içen 960 mezun teğmenden 300-400’ü törenin ardından kılıçlarıyla bir araya gelmişti. Teğmenler bir saat önce kendilerine yemin ettirmiş dönem birincisi eşliğinde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganı atarak tekrar ant içmişti.

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, X hesabından “O teğmenlerin Atatürk’ü anmalarının gayet doğal olduğunu söyleyip orta yerdeki gayrı kanuni yemin törenine dair doğrudan tek laf etmeyen bakış açısını doğrusu içime sindiremedim” diye yazmıştı.

‘Hükümete kılıç çekti’ diyenler vesayeti diriltmek istiyor‘

AKP Sözcüsü Ömer Çelik dün herhangi bir vesayete izin verilmeyeceğini belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yeni mezunlarını vermiştir. Bu gençler, Türkiye’nin geleceği için yetiştirilmiştir. ‘Hükümete kılıç çekti’ diyenler vesayeti diriltmek istiyor. TSK’nın geleceği için yetiştirilmiş teğmenlere hakaret kabul edilemez” demişti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, X hesabından Çelik’in bu sözlerini paylaşarak şöyle yazmıştı:

” ‘Teğmenler’ ve ‘yemin töreni’ ile ilgili Ömer Çelik ne diyorsa odur! Çer çöpün, dışlanmışların,
büyük Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetler arasında fitne çıkarma çabası nafiledir! Hangi partiden olursa olsun kripto FETÖ’cülerin fitne çıkarma çabasına karşı dikkatli olalım!”

‘Senin gibi çer çöpler sayesinde AK Parti’miz bu hale geldi‘

Bulut’un ‘çer çöp’ sözü ve ‘kripto FETÖ’cüler’ suçlaması Metiner’i kızdırmıştı.

Bulut’un ‘AKP’nin sopasıyla adam dövdüğünü’ belirten Metiner, şu yanıtı vermişti:

“Haddini bil de konuş! Her karşı çıkanı veya eleştireni bu üslupla suçlaman hadsizliğin ifadesidir. Hangi ara herkesten çok AK Partili oldun da AK Parti’nin sopasıyla adam dövüyorsun! Senin gibi çer çöpler sayesinde AK Parti’miz bu hale geldi. Fitneci olan senin dilindir!”

‘Kurnaza bak hele’

Metiner başka bir paylaşımında da Bulut’u ‘ayak oyunu’ yapmakla suçlamıştı:

“Kurnazlığa gerek yok. Ayak oyunlarına da.

Öyle partimizin sözcüsü Ömer Çelik’in isminin arkasına sığınıp, hatta o sözlerin onay mercii de kendisiymiş gibi algı oluşturup kırk yıllık dava arkadaşımızın omuzundan ömrünü davasına adamış insanları sırf o teğmenlerin gayrı kanuni yemin törenini eleştirdi diye hedef tahtasına çirkin suçlamalar eşliğinde hedef tahtasına oturtmak, hadsizliğin ötesinde kirli bir ayak oyunudur.

Kurnaza bak hele! Parti sözcümüz Ömer Çelik’i bize karşı kullanmak, bizi de Ömer Çelik’in yani partimizin karşısında konumlandırmak, ancak kişisel hesaplarını kendisi adına görme cesareti olmayan düşkün adamların tavrıdır.

O teğmenlerin kanun dışı yemin merasimini eleştiren Sn Bahçeli mi kripto FETÖ’cüdür, Türk milleti ile TSK’yı karşı karşıya getirmek isteyen bir fitneci mi, yoksa Reis’in en başından itibaren yol arkadaşları olan eski bakanımız Mustafa Varank gibiler mi?…”

‘Beni zorlamayın, içinizden geçerim’

Yiğit Bulut da iki paylaşım daha yapıp Metiner’i “Bence beni daha fazla zorlamayın! İçinizden geçerim!” diye tehdit etmişti.

Kavgaya son olarak eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci dahil oldu.

X hesabından açıklama yapan Birinci, Yiğit Bulut’u hedef alarak “Eğer siz, bu husustaki doğru olan ve tecrübe ile damıtılmış görüşleri FETÖ artığı, çer çöp ifadeleri ile genellerseniz, iki ihtimalden birini yansıtıyorsunuz demektir. Ya siz FETÖ artığısınız ya da çer çöp sizsiniz” ifadelerini kullandı.

‘Ya siz FETÖ artığısınız ya da çer çöp sizsiniz

Birinci’nin paylaşımı şöyle:

“Sayın Devlet Bahçeli’nin o korsan yemine bakış açısı en doğru olanı. Eğer siz, bu husustaki doğru olan ve tecrübe ile damıtılmış görüşleri FETÖ artığı, çer çöp ifadeleriyle genellerseniz, iki ihtimalden birini yansıtıyorsunuz demektir. Ya siz FETÖ artığısınız ya da çer çöp sizsiniz.

Zira, Genel Başkan yardımcılarımız Sayın Fatih Şahin’den, Sayın Hayati Yazıcı’ya, Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’tan bizlere kadar, o askeri öğrencilerin gösterisinin disiplinsizlik olduğunu, dolayısıyla soruşturulması gerektiğini zikrettik!

Bu tarz genellemelerin tamamı yok hükmündedir. Sözünüzün nereye gideceğini tartın, ona göre söz söyleyin.”

 

 

 

 

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler