Sosyal Medya

Kripto Para

Uzmanlar açıkladı: Bu yıl Bitcoin’in 100 bin dolar hedefini unutun!

Bitcoin şu anda 60.000 $ civarında bir dirençle karşı karşıya. Bazı kripto uzmanlarının daha önceki tahminlerine rağmen,Bitcoin’in 2024 sonuna kadar…

Uzmanlar açıkladı: Bu yıl Bitcoin’in 100 bin dolar hedefini unutun!

Bitcoin şu anda 60.000 $ civarında bir dirençle karşı karşıya. Bazı kripto uzmanlarının daha önceki tahminlerine rağmen,Bitcoin’in 2024 sonuna kadar 100.000 $’a ulaşması giderek azalıyor.

 

Söz konusu durgunluk, son birkaç aydır kayda değer bir büyüme elde etmekte zorlanan daha geniş kripto para piyasasını da aşağı çekiyor. Bitcoin’in ivme kaybetmesinde birçok faktör etkili olsa da, temel nedenlerden biri makroekonomik koşullarla artan korelasyon. Bitcoin olgunlaştıkça, küresel piyasa dinamiklerinin ve ekonomik faktörlerin etkilerine daha duyarlı gelirken, bu faktörler artık yörüngesini şekillendirmede geçmişe kıyasla daha büyük bir rol oynuyor.

Bitcoin, FTX’in çöküşünün getirdiği uzun süreli bir kripto kışı yaşadıktan sonra 2024 yılında büyük bir geri dönüş yaptı. “Yarılanma”(halving) olarak bilinen büyük bir teknik olaydan geçti. Spot Bitcoin ETF’lerinin SEC tarafından onaylanmasının ardından, lider kripto para birimi Mart ayında 73.737 $ ile zirve yaptı.

Kripto dünyasının önde gelen isimlerinden ve Bitcoin’in ideolojik temelinin oluşturulmasına yardımcı olan ilk cypherpunk‘lardan biri olan Adam Back, Bitcoin’in 100.000 $ seviyesine yükselmesinin çok geciktiğini ve yakında gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Bununla birlikte, önde gelen kripto para biriminin 2024 yılında 100.000 $ sınırına ulaşması ya da hatta buna yaklaşması pek olası görünmüyor. Bunun başlıca nedeni, söz konusu karmaşıklıkların bunu ulaşılması zor bir başarı haline getirmesi.

Kripto uzmanı Noelle Acheson, Bitcoin’in 100.000 $ sınırını geçebileceğine inanıyor, ancak bu yıl değil. Quartz’a gönderdiği bir e-postada, siyasi belirsizlik olumlu bir şekilde çözülürse – örneğin eski Başkan Donald Trump Kasım ayında kazanırsa ya da Başkan Yardımcısı Kamala Harris kripto gelişimine desteğini ifade ederse – özellikle faiz oranı döngüsünün gevşemesi olasılığı göz önüne alındığında Bitcoin’in 100.000 $ hedefine ulaşmasının kesinlikle mümkün olduğunu belirtti.

Kripto borsası Bitfinex’in Türev Ürünler Müdürü Jag Kooner, Acheson’ın açıklamasını yineleyerek, yarılanma gibi olayların oluşturduğu beklentiler sayesinde Bitcoin’in 100.000 $’a ulaşabileceğini söyledi.

Kooner konuyla iligili bir e-postada, “Bu tahminler genellikle beklenmedik makroekonomik değişimleri, piyasanın olgunlaşmasını ve yatırımcı davranışındaki değişiklikleri hesaba katmakta başarısız oluyor” dedi.

 

Bitcoin’in direnci için yarılanma mı suçlanıyor?

Nisan ayında madencilik ödüllerini 6,25 Bitcoin’den 3,125 Bitcoin’e düşüren Bitcoin yarılanmasının ardından, lider kripto para birimi önceki yarılanmalarda görülen önemli fiyat artışını yaşamadı.

Acheson, yarılanma olaylarının genellikle takip eden aylarda Bitcoin’in fiyatında geçici bir düşüşe yol açtığını, bu nedenle mevcut durgunluğun beklenmedik olmadığını belirtti. Kıdemli kripto uzmanı, “Bu yıl diğer döngülere kıyasla daha zayıf, ancak büyük olasılıkla siyasi faktörler ve yapay zeka çılgınlığı nedeniyle” yorumunu yaptı.

Kooner ise mevcut piyasanın karmaşıklığını, kurumsal yatırım modelleri, düzenleyici gelişmeler ve Bitcoin fiyat performansını etkileyen makroekonomik koşullar da dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağladı ve “Yarılanma sonrasında genellikle her zaman bir ‘tampon dönem’ yaşanır,” diye ekledi.

 

2024’te Bitcoin fiyatı tahmini ne?

Acheson, 2024 yılında Bitcoin için belirli fiyat tahminlerinde bulunmaktan kaçındı, ancak ilgi çekici bir tarihsel modelin altını çizdi; Bir önceki yarılanmanın ardından Ağustos sonu ile Aralık 2020 arasında Bitcoin fiyatının %270 oranında arttığına dikkat çekerek, aynı zaman dilimi içinde, Bitcoin’in bu yılın sonunda 100.000 $’a ulaşması için yalnızca %70 oranında yükselmesi gerektiğini söyledi.

Kooner, 63,000 ila 65,000 $ aralığının Bitcoin’in piyasa dinamikleri için çok önemli olduğunu düşünüyor. Bitcoin’in fiyatını bu seviyenin üstünde ya da altında tutma becerisini, kısa vadeli sahipler ve ETF alıcıları için maliyet temelini yansıttığı için piyasa gücünün önemli bir göstergesi olarak görüyor.

“Ayrıca bazı geleneksel finans risklerinin azalmasını ve Eylül ayındaki faiz indiriminin ardından fiyatlarda düşüşe neden olacak bir haber satma olayı bekliyoruz. Ancak, hisse senetleri 2024’ün 4. çeyreğinde iyi dayandığı sürece, konsolidasyon döneminin o zamana kadar sona ermesini bekliyoruz,” diye ekledi.

 

 

 

 

 

Kaynak: qz.com

Çeviri: Cem Çetingüç

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler