Sosyal Medya

Piyasa

Strategie Grains, Avrupa için buğday rekoltesi tahminini düşürdü

Strategie Grains, Avrupa Birliği’nin bu yılki yumuşak buğday rekoltesine ilişkin aylık tahminini düşürdü. Kuruluş, AB’de üretimin son dört yılın en…

Strategie Grains, Avrupa için buğday rekoltesi tahminini düşürdü

Strategie Grains, Avrupa Birliği’nin bu yılki yumuşak buğday rekoltesine ilişkin aylık tahminini düşürdü.

Kuruluş, AB’de üretimin son dört yılın en düşük seviyesine gerileyeceğini beklentisini teyit etti.

Strategie Grains, 27 üyeli AB’de 2024/25 yumuşak buğday üretimi için tahminini Mayıs ayındaki öngörüsüne göre 1,7 milyon ton düşürerek 121,8 milyon ton olarak duyurdu.

2024-2025 üretimi için yapılan son tahmin, geçen yılki üretimin %3,6 altında.b Tahminin gerçekleşmesi halinde 2024-2025 üretimi 2020/21’den bu yana en düşük üretim olacak.

Aylık tahıl raporunun bir özetinde Strategie Grains, tahmindeki aşağı yönlü revizyon için neden belirtmedi, ancak Fransa’nın üretimde yıllık bazda en büyük düşüşü göreceğini ve onu daha az oranda Almanya, Polonya ve Macaristan’ın izleyeceğini öngördüğünü söyledi.

AB’nin en büyük tahıl üreticisi olan Fransa’da sağanak yağmur yumuşak buğday ekimini %7’den fazla azalttı.

Danışmanlık kuruluşu ayrıca bu yılki AB arpa rekoltesi tahminini geçen ayki 53,0 milyon tondan 52,2 milyon tona düşürdü, ancak bu rakam yine de geçen yıl kuraklıktan etkilenen 47,5 milyon tonluk rekoltenin %10 üzerinde olacak.

Danışmanlık şirketine göre, AB’de beklenen daha düşük hasat, Karadeniz’de beklenen arz düşüşüyle birleştiğinde, bloktaki stokları bu sezon yüksek bir seviyeden 2024/25’te “oldukça kırılgan” bir seviyeye indirecek.

Strategie Grains, Rusya ve daha az ölçüde Ukrayna’da hava koşullarından etkilenen hasat beklentileri nedeniyle 2024/25 dünya yumuşak buğday üretimi tahminini yaklaşık 10 milyon ton düşürerek 713,3 milyon tona indirdi ve üretimi bu sezonki 719,9 milyon tonun altına çekti.

Strategie Grains, bu yılki AB mısır hasadı görünümünü 63,3 milyon tondan 62,6 milyon tona düşürerek geçen yılki seviyesine sabitledi.

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler