Sosyal Medya

Piyasa

Ons altın fiyatları rekora koşuyor

Ons altın, Fed’in güçlü faiz indiriminin ardından rekor kırmaya devam ediyor. FOMC’nin 50 baz puanlık faiz indirim kararını açıkladığı çarşamba…

Ons altın fiyatları rekora koşuyor

Ons altın, Fed’in güçlü faiz indiriminin ardından rekor kırmaya devam ediyor. FOMC’nin 50 baz puanlık faiz indirim kararını açıkladığı çarşamba günü 2600 dolar seviyesini test eden ons altın, bugün o zirveyi de aşarak 2612,75 doları gördü.

 

Sprott Asset Management’ın kıdemli portföy yöneticisi Ryan McIntyre, “Batı dünyasında önemli ölçüde az sahip olunduğu ve şu anda var olan birçok mali tehdide karşı koyabilecek birkaç varlıktan biri olduğu için altın konusunda çok olumlu olmaya devam ediyoruz. Faiz indirimlerinin ötesinde altın, ABD dolarının devam eden değer kaybından, birçok Batı ülkesinin istikrarsız mali durumundan ve diğer varlık ve kurumlardan bağımsız bir değer deposuna yönelik küresel arzudan da faydalanacaktır” dedi.

Analistler, yukarı hareketin ilk etapta 2619 dolara kadar devam edebileceğini belirtiyorlar. Buranın aşılması halinde 2636-2654 dolar aralığı yeni hedef olacak.

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler