Sosyal Medya

Piyasa

Kamala Harris, dokuz saatte 60 milyon dolar bağış topladı

ABD Başkanı Joe Biden’ın dün yarıştan çekilerek yeni aday olarak önerdiği başkan yardımcısı Kamala Harris, ilk dokuz saatte 60 milyon…

Kamala Harris, dokuz saatte 60 milyon dolar bağış topladı

ABD Başkanı Joe Biden’ın dün yarıştan çekilerek yeni aday olarak önerdiği başkan yardımcısı Kamala Harris, ilk dokuz saatte 60 milyon dolar bağış topladı.

 

Joe Biden, 5 Kasım’daki seçimlerden önceki ilk münazarada rakibi Donald Trump karşısında çuvallayarak yaşına ilişkin endişeleri haklı çıkarmıştı. İkinci bir Trump dönemi görmek istemeyen Demokrat siyasetçiler, liberal medya ve en önemlisi de bağışçılar Biden’ı ‘Çekil’ diye baskılamıştı. Üç haftadır çağrılara direnen Biden, dün akşam adaylıktan çekildi.

Biden’ın başkan adayı olarak önerdiği 59 yaşındaki başkan yardımcısı Kamala Harris ipleri eline aldı, dokuz saatte 60 milyon doları aşkın bağış topladı.

ABD’deki anketlerde Biden’ın çekilmesi halinde Harris’in başkan adayı gösterilmesini isteyenlerin oranı yüzde 70 civarıydı.

Nitekim birçok Demokrat siyasetçi Harris’e desteğini duyurdu ve henüz Demokrat Parti’den rakip başkan adayı çıkmadı. Ancak Demokrat Parti’nin ağır toplarından eski başkan Barack Obama, Biden’ın çekilme kararını tebrik ederek ”Partimiz etkili bir aday çıkarmak için kolları sıvayacak, güvenim sonsuz.” diyerek çekişmeli bir sürecin sinyallerini verdi.

Trump’a karşı kimin yarışacağı 19-22 Ağustos’taki Demokrat Parti Kurultay’ında resmileşecek.

96 milyonla başlayacak

Biden’ın resmi kampanya sitesinin sloganı ‘Başkanlık için Harris’ diye güncellendi. Böylece Biden’ın topladığı 96 milyon dolar bağış da doğrudan Harris’in kampanyasına aktarılacak. Dolayısıyla kendisine rakip çıkan bir Demokrattan daha avantajlı olacak.

Biden’ın kampanyasını yürüten liderler de artık Harris için çalışacağını söylüyor.

Başkan adayı olarak önerilmesinin ardından Harris, ”Demokrat Partiyi birleştirmek, Donald Trump ve radikal 2025 Projesi’ni alt etmek için varımı yoğumu vereceğim” dedi.

Harris’in 5 Kasım’daki seçimlere kadar 106 günü var. Adaylığı kesinleşmemiş olsa da başkan adayı olması bekleniyor ve henüz rakibi yok. Hint kökenli bir siyah olan Harris’in, daha geniş kitlelere ulaşmak için beyaz bir başkan yardımcısı seçmesi bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler