Piyasa
EKK: Bölgelerimizin küresel rekabet gücünün artırılmasını sağlayacak politikalar ele alındı
Cevdet Yılmaz, “Yeni GAP Eylem Planı ile akıllı tarım uygulamalarına geçilecek, turizm odaklı büyüme sağlanacak, emek yoğun sektörlere yatırımlar teşvik…
Cevdet Yılmaz, “Yeni GAP Eylem Planı ile akıllı tarım uygulamalarına geçilecek, turizm odaklı büyüme sağlanacak, emek yoğun sektörlere yatırımlar teşvik edilecek” dedi.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) koplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkanlığında Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, “Küresel ekonomide jeopolitik gerilimlerin devam ettiği, korumacılık eğilimlerinin arttığı ve belirsizliklerin sürdüğü bir yılı geride bırakıyoruz. Bu küresel konjonktürde 2023 yılında uygulamaya başladığımız ekonomi programını etkin bir koordinasyon içinde yürütüyoruz.” denildi.
Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Programımızın iki önemli hedefi olan fiyat istikrarının tesisi ve yapısal dönüşümü hızlandırmak için sağlam bir zemin oluşturduk. Yapısal reformları bir takvim çerçevesinde hayata geçirmeye devam ediyoruz.
Bugün Şanlıurfa’da gerçekleştirdiğimiz Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) 2024 yılı onuncu ve son toplantısında;
• Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi (2024-2028) çerçevesinde bölgelerimizin küresel rekabet gücünün artırılmasını, bölgelerarası gelişmişlik farklarının en aza indirilmesini ve deprem sonrası toparlanmayı sağlayacak politikalar ele alınmıştır.
Yılmaz, şöyle devam etti:
“Bölgesel Kalkınma Ulusal Stratejisi (2024-2028) çerçevesinde bölgelerin küresel rekabet gücünü artırması, bölgeler arası gelişmişlik farklarının en az indirilmesi ve deprem sonrası toparlanmayı sağlaması politikalar ele alınmıştır. Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunacak, yatırım, üretim ve İstihdamı artıracak proje konuları değerlendirilmiş, bu yetenek atılabilecek ilave adımlar istişare edilmiştir.
• GAP bölgesindeki sulama yatırımlarındaki mevcut durum gözden geçirilmiş, önümüzdeki süreçte sürdürülebilir ve akıllı tarım uygulamalarını yaygınlaştıracak ve bölge kalkınmasında tarımın itici güç olmasını sağlayacak tedbirler değerlendirilmiştir.
• Suriye’de yaşanan son gelişmelerin dış ticaretimiz üzerine olası etkileri değerlendirilmiş ve yeni dönemde izlenmesi gereken politikalar ele alınmıştır.”