Sosyal Medya

Piyasa

Avrupa Birliği, Çin’li elektrikli araçlar için ek gümrük vergisini yarın başlatıyor

Avrupa Birliği, Çin’de üretilen elektrikli otomobillere ek gümrük vergisi uygulama planlarını doğrulayarak, yöneticileri artan ticaret savaşının misillemesinden korkan bazı otomobil…

Avrupa Birliği, Çin’li elektrikli araçlar için ek gümrük vergisini yarın başlatıyor

Avrupa Birliği, Çin’de üretilen elektrikli otomobillere ek gümrük vergisi uygulama planlarını doğrulayarak, yöneticileri artan ticaret savaşının misillemesinden korkan bazı otomobil üreticilerinin çözüm umutlarını suya düşürdü.

 

AB Komisyonu, yeni ithalat vergilerinin Cuma günü başlayacağını ve en az dört ay süreceğini söyledi.

AB Komisyonu geçtiğimiz ay Çin hükümetinin, Avrupa’ya elektrikli araç ithal eden Avrupalı otomobil üreticileri de dahil olmak üzere elektrikli araç şirketlerini rekabeti azaltacak düzeyde haksız yere sübvanse ettiğini söyledi. Sübvansiyonlar, Çin’deki otomobil üreticilerinin elektrikli araçları Avrupa’da üretilen araçlardan daha ucuza satmasına olanak tanıyarak sektörü korumaya yönelik gümrük vergilerinin uygulanmasına yol açıyor.

Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz ve Stellantis gibi Avrupalı otomobil üreticileri Çin’de, Avrupa’da büyüme planları olan BYD ve Geely gibi yerli üreticilerin fiyatlandırma ve pazar payı baskısıyla karşı karşıya.

Ancak Alman otomobil devi Volkswagen ve diğerleri, ticaret savaşının tırmanmasından korktukları için tarifelere karşı çıktılar ve tarifelerin Avrupa sanayisine uzun vadede zarar verebileceğini söylediler.

Vergiler, ithalata, sübvansiyonlara ve soruşturmayla işbirliğine bağlı olarak önceden var olan %10’luk tarifeye ek olarak %17,4 ile %37,6 arasında değişiyor. BYD, Geely ve SAIC sırasıyla %17.4, %19.9 ve %37.6’lık yeni gümrük vergilerine tabi olacak.

 

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler