Sosyal Medya

Piyasa

Altın ETF’lerinden çıkış, Bitcoin ETF’lerine yatırımcı talebinde artış: Piyasalarda ayrışma!

Altın ve Bitcoin'un rekor seviyelere ulaştığı bir dönemde, bu iki değer deposu arasında borsa yatırım fonlarına (ETF) yönelik talepte belirgin bir ayrışma yaşandı.

Altın ETF’lerinden çıkış, Bitcoin ETF’lerine yatırımcı talebinde artış: Piyasalarda ayrışma!

Bloomberg Intelligence tarafından derlenen verilere göre, altın ETF’lerinden bu yıl içinde yaklaşık 4,6 milyar dolarlık çıkış yaşanırken, Ocak ayında işlem görmeye başlayan 10 adet Bitcoin ETF’si ise yaklaşık 8 milyar dolarlık net giriş kaydetti.

BI analistleri Eric Balchunas ve Andre Yapp’ın salı günü yayımladığı değerlendirmeye göre, güçlü performans, hem Bitcoin’in hem de büyük sermayeli şirketlerin hisse senedi ETF’lerinin yatırımcılardan istikrarlı girişler almasına neden oldu. Bitcoin ETF’leri yüzde 35 değer kazanırken, aynı dönemde S&P 500 Endeksi yüzde 7,6 artış gösterdi.

Ancak, altın ETF’lerindeki çıkış eğilimi devam ederken, spot altın fiyatlarındaki yükselişin sınırlı kalması bu durumu etkiledi. Altın ETF’leri, art arda dokuzuncu haftada çıkış kaydetti. Bitcoin ise iki yıldan uzun bir sürenin ardından ilk kez rekor seviyeye ulaştı.

Bitcoin’in rekor kırmasının ardından yaşanan kar toplama satışları, kripto para piyasasının volatilitesini bir kez daha gözler önüne serdi. Kripto fonu Split Capital’in kurucusu Zaheer Ebtikar, “Bitcoin satın alan neredeyse herkesin şu anda kar elde ettiği göz önüne alındığında, bir miktar kar toplama görme ihtimalimiz yüksek” yorumunu yaptı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler