Sosyal Medya

Piyasa

Alman ihracatçıları dış ticaretteki durgunlukla yüzleşiyor

Ticaret lobi grubu BGA, Alman ihracatçıların dış ticarette bir durgunlukla karşı karşıya olduğunu ve sektördeki duyarlılığın endişe verici bir şekilde…

Alman ihracatçıları dış ticaretteki durgunlukla yüzleşiyor

Ticaret lobi grubu BGA, Alman ihracatçıların dış ticarette bir durgunlukla karşı karşıya olduğunu ve sektördeki duyarlılığın endişe verici bir şekilde karamsarlaştığını söyledi.

 

Alman Toptan Satış, Dış Ticaret ve Hizmetler Federasyonu (BGA) 2024 yılı için ihracatın %0,3 oranında daralarak düşmeye devam etmesini, ithalatın ise %2,0 oranında küçülmesini bekliyor.

BGA Başkanı Dirk Jandura, tahminleri Alman hükümeti için bir uyandırma çağrısı olarak nitelendirerek, ankete katılan işletmelerin yaklaşık %70’inin Berlin’in önlemlerinin yanlış yönde ilerlediğini veya yeterince ileri gitmediğini söylediğini belirtti. “Alman dış ticareti bir durgunlukla karşı karşıya” dedi.

Jandura, BGA’nın birkaç yüz üyesi arasında AB iç pazarındaki zayıf büyüme, Çin’den gelen zayıf rakamlar ve ABD seçimlerinin sonuçları gibi pek çok endişe olduğunu söyledi.

Duyarlılığın yılın ilk yarısından bu yana önemli ölçüde düştüğünü ve ihracatçıların, gelecekteki iş beklentilerinin bugüne kadarki en düşük seviyede değerlendirilmesiyle birlikte, ikinci yarıda bir toparlanma olacağına şüpheyle yaklaştığını sözlerine ekledi.

Jandura, “İhracat ülkesi modelimizi kurtaracak kaldıraçlar bellidir: Daha az bürokrasiye, daha az yüke ve hepsinden önemlisi daha fazla serbest ticaret yapma konusunda net bir kararlılığa ve cesarete ihtiyacımız var” diye konuştu

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler