Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün özellikle bankacılık, holding ve perakende hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Havacılık hisselerinde ise sınırlı da olsa olumlu bir hava hakimdi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,58 düşerek günü 8654 seviyesinden tamamladı. Sabah satıcılı açılış sonrasında borsada gün içinde dengelenme çabası takip ettik. Ancak seansın son bir buçuk saatinde satışların ağırlık kazandığı ve endeksin yaklaşık 100 puan gerilediğini gördük.

Bugün özellikle bankacılık, holding ve perakende hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Havacılık hisselerinde ise sınırlı da olsa olumlu bir hava hakimdi. Bugün BİST100 hisselerinden 25 tanesi yükselirken 77 hisse düştü. Endeksteki büyük şirket hisselerinde düşüşler küçük şirket hisselerine kıyasla çok daha belirgindi.

Bugün mali endeks %2,3 düşerken hizmetler endeksi ve sınai endeksteki düşüşler sırasıyla %0,9 ve %1 oldu. Bankacılık endeksi bugün %3,08 düştü, holdingler endeksindeki düşüş ise %1,91 oldu. Ulaştırma endeksi %0,59 yükselerek günün en çok yükselen sektör endeksi oldu. Günü kazançla tamamlayan bir diğer sektör endeksi ise %0,4 yükselen telekom endeksi oldu. Elektrik endeksi ise günü %1,71 gerileyerek tamamladı.

Endekste satışların devam etmesi halinde 8500 seviyesini önemli destek seviyesi olarak izleyeceğiz. Endekste alımların tekrar ağır basması durumunda ise 8700 seviyesinin üzerinde 9000 seviyesine bir toparlanma görebiliriz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle yatay 34,26 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler