Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün başta havacılık, bankacılık ve holding hisselerindeki sert satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Petro-kimya ve otomotiv hisselerinde de zayıflık dikkat çekti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsada son günlerdeki zayıflık haftanın ilk gününde de kendisini hissettirdi. BİST100 bugün %1,14 gerileyerek 9665 seviyesinden günü tamamladı. Endeks sabah açılıştan itibaren olumsuz havada düşüşüne devam etti.

Bugün başta havacılık, bankacılık ve holding hisselerindeki sert satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Petro-kimya ve otomotiv hisselerinde de zayıflık dikkat çekti. Demir-çelik hisselerinde ise olumlu hava hakimdi. Bugün BİST100 hisselerinden 74 tanesi gerilerken 24 hisse yükseldi. Endeksteki küçük şirket hisselerindeki düşüşler büyük şirket hisselerine kıyasla daha belirgindi.

Bugün mali endeks ve sınai endeks sırasıyla %0,93 ve %0,78 gerilerken hizmetler endeksindeki düşüş %1,27 oldu. Bugün ulaştırma endeksi %2,25 düşerken elektrik endeksindeki düşüş %1’i aştı. Bankacılık endeksi %1,13 düştü holdingler endeksi ise %1,11 geriledi.

BİST100 bugünkü düşüşüyle birlikte geçen haftaki zirvesinden itibaren dört işlem gününde yaklaşık 440 puan gerilemiş, yani %4,4 düşüş kaydetmiş oldu. Endekste satışların devam etmesi halinde 9550 seviyesinin destek olarak çalışmasını bekleriz. Eğer endekste tekrar alımlar güçlenirse 22 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 9800 seviyesinin ilk direnç olarak aşılması gerekecek.

USD/TL ise %0,1 yükselişle bu akşam itibariyle 34,20 seviyesinin hemen üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler