Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün bankacılık hisseleri düşüşe dirense de gıda-perakende, havacılık, holding, içecek ve petro-kimya hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,38 gerileyerek 9891 seviyesinden günü tamamladı. Böylece endeks bu hafta kazandığını geri vererek geçen hafta kapanış seviyesine geri dönmüş oldu. Endeks sabah saatlerinde karışık seyretse de 10 bin kritik seviyesinin üstünde kalmayı başarmıştı. Ancak öğleden sonra gelen sert satışlarla birlikte endeksin hızla 9900 seviyesine doğru gerilediğini izledik.

Bugün bankacılık hisseleri düşüşe dirense de gıda-perakende, havacılık, holding, içecek ve petro-kimya hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Bugün BİST100 hisselerinden 80 tanesi gerilerken 19 hisse yükseldi. Endeksteki küçük şirket hisselerindeki kayıplar büyük şirket hisselerindeki düşüşlere kıyasla çok daha derin gerçekleşti.

Bugün hizmetler endeksi ve sınai endeks sırasıyla %1,93 ve %1,37 düşerken mali endeksteki düşüş %0,8’de kaldı. Bugün bankacılık endeksi %0,33 yükselerek günün en çok artanı olurken gıda endeksi %3,3 düşüşle günün en çok kaybettiren sektör endekslerinden oldu. Holdingler endeksi %1,68 düşerken ulaştırma endeksi %1,59 düştü. Elektrik endeksindeki kayıp ise %1,4 oldu.

BİST100’de satışların devamı halinde 22 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 9800 seviyesi takip edeceğimiz önemli destek seviyesi olacak. Endekste tekrar alımlar güçlenirse 10 bin ve 10200 seviyelerini önemli direnç seviyeleri olarak izlemeye devam edeceğiz.

USD/TL ise çok hafif yükselişle bu akşam itibariyle 34,13 seviyesinin hemen üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler