Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,44 yükselerek 10029 seviyesinden tamamladı. Endeks güne güçlü alımlarla başladı ve öğle saatlerine kadar yükselişine devam etti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,44 yükselerek 10029 seviyesinden tamamladı. Endeks güne güçlü alımlarla başladı ve öğle saatlerine kadar yükselişine devam etti. Öğleden sonra 10100 seviyesinden gelen kar satışları ile gerilese de günü 10 bin kritik seviyesinin üzerinde tamamlamayı başardı.

Bugün özellikle bankacılık hisselerindeki güçlü alımlar endeksin yükselişinde etkili oldu. Bununla birlikte holding, demir-çelik ve petro-kimya hisselerinde de alımlar dikkat çekti. Bugün BİST100 hisselerinden 58 tanesi yükselirken sadece 42 hisse geriledi. Endeksin yükselişi büyük şirket hisselerindeki güçlü alımlarla gerçekleşirken küçük şirket hisselerinde yükselişler sınırlı kaldı.

Mali endeks bugün %2’nin üzerinde yükselirken sınai endeksteki yükseliş %0,35’te kaldı. Hizmetler endeksi ise yataya yakın kapanış gerçekleştirdi. Bugün bankacılık endeksi %3,83 yükselerek günün en çok yükselen sektör endeksi oldu. Holdingler endeksi ise günü %0,95 yükselişle tamamladı. Elektrik endeksi bugün %0,62 düşerken ulaştırma endeksi günü yatay tamamladı.

BİST100’ün bugün 10 bin kritik seviyesinin üzerinde kapanış yapmasını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Endekste alımlar devam ederse 10200 seviyesini önemli direnç seviyesi olarak izleyeceğiz. Satışların tekrar ağır basması durumunda ise endeks için 10 bin seviyesinin altında 9780 destek seviyesi önemli olacak.

USD/TL ise bu akşam itibariyle 34,13 seviyesinin hemen üzerinde yatay seyrediyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler