Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Mali endeks ve hizmetler endeksi bugün sırasıyla %0,63 ve %0,46 yükselirken sınai endeks günü %0,9 düşüşle tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,17 yükselerek 9774 seviyesinden günü tamamladı. Endeks bugün 22 günlük hareketli ortalamasından fazla sapmadan çok dar bir bantta hareket etti.

Bugün elektrik ve demir-çelik hisselerindeki satışlara rağmen bankacılık ve perakende hisselerindeki güçlü alımlar endeksin günü pozitif kapatmasında etkili oldu. Bugün BİST100 hisselerinden 33 tanesi yükselirken 65 hisse geriledi. Endekste yükselişi büyük şirket hisselerindeki alımlar sağladı diyebiliriz. Küçük şirket hisselerinin genelinde ise satışlar vardı.

Mali endeks ve hizmetler endeksi bugün sırasıyla %0,63 ve %0,46 yükselirken sınai endeks günü %0,9 düşüşle tamamladı. Bugün sigortacılık endeksi %2,66 yükselerek günün en fazla artan sektör endeksi oldu. Bankacılık endeksi bugün %1,05 yükseldi, holding endeksindeki yükseliş ise %0,32 oldu. Ulaştırma endeksindeki yükseliş %0,55 olurken elektrik endeksi %1,17 geriledi.

Endekste alımların güçlenmesi durumunda 22 günlük hareketli ortalamanın da aşılmasıyla tekrar 10 bin seviyesinin hedeflenebileceğini düşünüyoruz. Eğer satışlar ağır basarsa BİST100 için 9700 ve 9500 seviyelerini önemli destekler olarak izlemeye devam edeceğiz.

USD/TL ise hafif yükselişle bu akşam itibariyle 34,10 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler