Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün başta petro-kimya, otomotiv, elektrik ve havacılık hisselerindeki alımlar endeksin yükselişinde etkili oldu. Bugün BİST100 hisselerinden 82 tanesi yükselirken 18 tanesi geriledi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son işlem gününde %1,73 yükselerek 9685 seviyesinden günü tamamladı. Açılıştan itibaren sabah ilk saatlerde endekste satışlar görsek de günün geri kalanında yükseliş hakimdi. 9500 seviyesinin üzerinde alımlar güçlendiğini takip ettik.

Bugün başta petro-kimya, otomotiv, elektrik ve havacılık hisselerindeki alımlar endeksin yükselişinde etkili oldu. Bugün BİST100 hisselerinden 82 tanesi yükselirken 18 tanesi geriledi. Endeksteki küçük şirket hisselerindeki yükselişler büyük şirket hisselerindeki artışlardan daha belirgindi.

Bugün hizmetler endeksi ile mali endeks sırasıyla %1,48 ve %1 yükselirken sınai endeks günü %2,93 artışla tamamladı. Bugünün en fazla yükselen sektör endeksi %5,31 ile madencilik endeksi olurken telekom endeksi %2,52 gerileyerek günün en çok düşen sektör endeksi oldu. Ulaştırma endeksi bugün %2,32 yükselirken elektrik endeksindeki yükseliş %2,13 oldu. Holdingler endeksindeki yükseliş %1’e yaklaşırken bankacılık endeksi bugünü yatay tamamladı.

Borsa haftaya zayıf bir başlangıç yaptı ve son işlem günü hariç yönü aşağıdaydı. BİST100 bu haftaki düşüş hareketinde yaklaşık 560 puanlık gerileme sonrası 200 günlük hareketli ortalamadan gelen ve bugün devam eden alımlarla kaybının bir kısmını geri almayı başardı. BİST100 haftayı %0,9 kayıpla tamamlarken endeksin dolar bazında kaybı ise %0,7 oldu.

Bu hafta bankacılık endeksindeki düşüş %3’ü geçerken elektrik endeksi de %4,6 düşerek genel piyasadan daha kötü performans gösterdi. Holdingler endeksi de %2,3 gerileyerek genel piyasanın gerisinde kaldı. Bu haftanın öne çıkan sektör endeksi ise %1,2 yükselen ulaştırma endeksi oldu.

Bugün BİST100’de yeniden 9700 seviyesine doğru bir toparlanma gördük. Endekste alımların devamı halinde bu seviyenin aşılmasıyla 22 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 9700 seviyesinin deneneceğini düşünüyoruz. Tekrar satışların ağırlık kazanması durumunda ise 9500 seviyesini önemli bir destek seviyesi olarak izleyeceğiz.

DXY dolar endeksi bu hafta %0,2 düştü. TL ise Dolar karşısında %0,17 değer kazandı. USD/TL bu akşam itibariyle hafif yukarıda 33,93 seviyesinin hemen üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler