Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün özellikle holding, elektrik ve petro-kimya hisselerindeki satışlar endeksin sert düşüşünde önemli rol oynadı. Ayrıca, bankacılık, otomotiv ve havacılık hisselerindeki satışlar da dikkat çekti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugünü de satışlarla tamamlayan borsa son beş gündür aralıksız düşüyor. BİST100 bugün %2,12 daha düşerek 9419 seviyesine kadar gerilemiş oldu.

Endeks seansın son saatlerine kadar olumsuz havada olsa da 9550 kritik desteğinin üzerinde kalmayı başardı. Ancak seansın bitimine iki saat kala başlayan sert satışlar endeksin 200 günlük ortalamaya denk gelen 9400 seviyesine doğru gerilemesine neden oldu.

Bugün özellikle holding, elektrik ve petro-kimya hisselerindeki satışlar endeksin sert düşüşünde önemli rol oynadı. Ayrıca, bankacılık, otomotiv ve havacılık hisselerindeki satışlar da dikkat çekti.  Bugün BİST100 hisselerinden 93 tanesi düşerken sadece 5 hisse yükseldi. Endeksteki küçük şirket hisselerindeki düşüşler büyük şirket hisselerindeki düşüşlere kıyasla daha belirgindi.

Mali ve sınai endeksler bugün sırasıyla %2,48 ve %2,63 düşerken hizmetler endeksindeki gerileme %1,35 oldu. Bugünün en fazla düşen sektör endeksi %4,24 ile madencilik endeksi olurken telekom endeksi %0,67 yükselerek günün tek artan sektör endeksi oldu. Bankacılık endeksi bugün %1,43 gerilerken holdingler endeksindeki düşüş %3,37 oldu. Ulaştırma endeksi %1,73 düşerken elektrik endeksindeki düşüş %3,43 oldu.

Bugün BİST100’de satışların 9550 seviyesinin aşağıya kırılmasıyla derinleştiğini izledik. Endekste 9400 desteğinin de kırılmasıyla satışlar derinleşirse 270 dolar seviyesine denk gelen 9200 destek seviyesine doğru geri çekilme görebiliriz. Endekste yükselişin ağır basması durumunda ise 9550 ve 9700 seviyesini direnç seviyeleri olarak izleyeceğiz.

USD/TL bu akşam itibariyle 34,0 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler