Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa haftaya düşüşle başladı. BİST100 bugün %0,73 gerileyerek 9.699 seviyesinden günü tamamladı. Bugün gıda-içecek hisselerindeki alımlara rağmen bankacılık ve elektrik hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa haftaya düşüşle başladı. BİST100 bugün %0,73 gerileyerek 9699 seviyesinden günü tamamladı. Endeksin öğle saatlerindeki yükseliş çabası yeterli olmadı. Seansın son saatlerinde endeksi yönünü aşağıya çevirdi ve ana destek olarak izlediğimiz seviyeden kapanış yaptı.

Bugün gıda-içecek hisselerindeki alımlara rağmen bankacılık ve elektrik hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Bugün BİST100 hisselerinden 68 tanesi düşerken 27 hisse yükseldi. Endeksteki büyük şirket hisselerinde satışlar hakimken genel olarak küçük şirket hisseleri günü yatay kapattı.

Mali endeks bugün %1,3 düşerken hizmetler endeksindeki gerileme %0,56 oldu ve sınai endeks günü yatay tamamladı. Bugünün en fazla düşen sektör endeksi %2,73 ile madencilik endeksi olurken gıda endeksi %2,17 yükselerek günün en çok artan sektör endeksi oldu. Bankacılık endeksi bugün %2,22 düşerken holdingler endeksi %0,6 geriledi. Elektrik endeksindeki düşüş ise %1,38 oldu.

BİST100 bugün ana destek olarak izlediğimiz 9700 seviyesinde kapanış yaptı. Endekste satışlar devam ederse 9550 seviyesinin destek olarak çalışmasını bekleriz. Endekste yükselişin tekrar başlaması halinde ise 9700 seviyesinin üzerinde 9900 ve 10 bin seviyelerini direnç seviyeleri olarak izlemeye devam edeceğiz.

USD/TL ise %0,2 yükselişle bu akşam itibariyle 34,05 seviyesinin hemen üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler