Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,06 düşerek günü 9565 seviyesinden tamamladı. Bu sabah seansın ilk saatlerinde endekste satışlar hakimdi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,06 düşerek günü 9565 seviyesinden tamamladı. Bu sabah seansın ilk saatlerinde endekste satışlar hakimdi. Sonrasında gelen alımlarla bir ara 9700 seviyesinin üzerine çıkan endeks seansın son iki saatinde sertleşen satışlarla karşılaştı.

Bugün bankacılık hisselerinde göreceli olumlu havaya rağmen özellikle demir-çelik, havacılık ve otomotiv hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Bugün BİST100 hisselerinden 78 tanesi düşerken sadece 21 tanesi yükseldi. Endeksteki büyük şirket hisselerindeki satışlar küçük şirket hisselerindeki satışlardan çok daha belirgindi.

Bugün mali endeks sadece %0,38 gerilerken sınai endeks ve hizmetler endeksi sırasıyla %1,84 ve %1,58 düştü. Bugün en fazla düşen sektör endeksi %4,9 ile madencilik endeksi olurken bankacılık endeksi %0,74 yükseldi. Ulaştırma endeksindeki düşüş %1,94 olurken holdingler endeksi bugün %0,92 düştü.

BİST100’ün bugün 9700 kritik seviyenin üzerinde kalıcı olamadığın izledik. Satışların devam etmesi durumunda 9500 seviyesinin ana destek seviyesi olarak izlemeye devam edeceğiz. Yükselişlerde ise 9700 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanırsa 10 bin kritik direnç seviyesine doğru yükseliş bekleriz.

USD/TL ise hafif yükselişle bu akşam itibariyle 34,0 seviyesinin hemen üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler