Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Haftaya alıcılı başlayan borsa gün içinde de yükseliş eğilimini korudu. BİST100 bugün %2,36 yükselerek 10054 seviyesinden kapanış yaptı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Haftaya alıcılı başlayan borsa gün içinde de yükseliş eğilimini korudu. BİST100 bugün %2,36 yükselerek 10054 seviyesinden kapanış yaptı. Seansın son yarım saatinde hızlanan alımlar endeksin 10 bin kritik seviyesini aşmasını sağladı.

Bugün endeksin yükselişinde en çok bankacılık hisselerindeki güçlü alımlar etkili oldu. Ayrıca elektrik, petro-kimya, perakende ve holding hisselerindeki alımlar da dikkat çekti. Bugün BİST100 hisselerinden 83 tanesi yükselirken 17 tanesi geriledi. Endeksteki büyük şirket hisselerindeki yükseliş küçük şirket hisselerine kıyasla çok daha belirgindi.

Bugün mali endeksi %2,5 yükselirken hizmetler ve sınai endeksleri sırasıyla %2,09 ve %1,66 yükseldi. Bugün en fazla yükselen sektör endeksi %4 ile bankacılık endeksi olurken sigortacılık endeksi %0,66 gerileyerek günün en çok kaybettiren sektörü oldu. Holdingler endeksi ise %1,66 yükseldi. Elektrik endeksindeki yükseliş %1,85 olurken ulaştırma endeksi de %1,37 yükseldi.

BİST100’ün bugün kapanışta 10 bin kritik seviyesini aşmış olmasını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Alımların devam etmesi durumunda 100 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 10200 seviyesi bir sonraki direnç olacaktır. Tekrar satışların ağır basması halinde ise 10 bin seviyesinin altında 9700 seviyesini ana destek seviyesi olarak izlemeye devam edeceğiz.

USD/TL ise %0,18 yükselişle bu akşam itibariyle 33,75 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler