Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son işlem gününde %0,18 yükselerek 10891 seviyesinden kapanış yaptı. Borsa sabah güne olumlu başlangıç yaptı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son işlem gününde %0,18 yükselerek 10891 seviyesinden kapanış yaptı. Borsa sabah güne olumlu başlangıç yaptıktan sonra gelen satışlarla öğlen saatlerinde 10850 seviyesine kadar geriledi. sert satışlarla karşılaştı. Sonrasında gelen alımlarla denge bulan endeks günü pozitif kapatmayı başardı.

Bugün elektrik ve petro-kimya hisselerindeki alımlar endeksi yukarıda tutarken perakende ve demir-çelik hisseleri satıcılıydı. Bankacılık ve holding hisselerinde de alımlar vardı. BİST100 hisselerinden bugün 66 tanesi yükselirken 43 tanesi düştü. Endeksteki küçük şirket hisseleri bugün yatay kalırken büyük şirket hisselerinde az da olsa yükselişler hakimdi.

Bugün mali endeks genel piyasaya paralel performans gösterirken sinai endeks daha olumlu bir görünüme sahipti. Hizmetler endeksi ise hafif düşüş yaşadı. Elektrik endeksi bugün %0,9 yükselirken ulaştırma endeksi %0,47 yükseldi. Bankacılık endeksi %0,42 yükselirken holdingler endeksindeki yükseliş %0,24’te kaldı. İnşaat endeksi ise bugün %1,21 düştü.

Haftanın ilk işlem gününde endekste yükseliş çabası olsa da sonraki günler gelen satışlar endeksin 10850 seviyesine kadar gerilemesine sebep oldu. Son işlem gününde de yükseliş çabası sınırlı kaldı. Endeks bu hafta 10838 ile 11245 seviyeleri arasında yaklaşık 400 puanlık bir bantta hareket etmiş oldu. BİST100’ün haftalık kaybı %2,4 oldu. Endeksin dolar cinsinden haftalık kaybı ise %2,2 oldu.

Son haftalarda endeksin üzerinde performans gösteren bankacılık endeksi bu hafta %6,7 kayıp yaşadı. Ulaştırma endeksindeki düşüş ise %4,3 oldu. Holdingler endeksi %1,2 gerileyerek genel piyasadan daha az düşmüş oldu. Bu haftanın yıldızı ise %2,1 yükselen elektrik endeksi oldu.

BİST100 bugün de 22 günlük hareketli ortalamasının hemen üzerinde kapanış yaptı. 10850 seviyesinin altında düşüşün devamı halinde 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 10650 seviyesine kadar endeksin gerilediğini görebiliriz. Yeniden alımların ağırlık kazanması durumunda ise 11000 ve 11200 seviyelerini önemli direnç seviyeleri olarak takip etmeye devam edeceğiz.

Diğer yandan, DXY dolar endeksi bu hafta yatay kaldı, TL ise Dolar karşısında %0,15 değer kazandı. USD/TL bu akşam itibariyle 32,98 seviyesinin biraz altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler