Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün başta bankacılık ve holding hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Bugün BİST100 hisselerinden 72 tanesi düşerken 28 tanesi yükseldi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,09 düşerek 10871 seviyesinden günü tamamladı. Endeks sabah saatlerinde kısa süreliğine pozitif tarafa geçse de günün geri kalanını düşüşle geçirdi. Özellikle öğleden sonra satışların derinleştiğini takip ettik.

Bugün başta bankacılık ve holding hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Bugün BİST100 hisselerinden 72 tanesi düşerken 28 tanesi yükseldi. Endeksteki büyük şirket hisselerinde düşüşler küçük şirket hisselerine kıyasla çok daha sert oldu.

Mali endeksi bugün de %1,36 düşerek piyasanın gerisinde kalırken sınai ve hizmetler endeksleri düşüşten daha az etkilendiler. Günün en çok düşen sektör endeksi %2,39 gerileyen bankacılık endeksi oldu. Holdingler endeksindeki düşüş ise %0,8 oldu. Ulaştırma endeksi %1,37 düşerken elektrik endeksi %0,58 geriledi. İnşaat endeksi dün olduğu gibi bugün de %0,7 yükselerek günün en çok artan sektör endeksi oldu.

BİST100 bugün 22 günlük hareketli ortalamasının hemen üzerinde kapanış yapmış oldu. 10850 seviyesinin altında düşüşün devamı halinde 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 10650 seviyesine kadar endeksin gerilediğini görebiliriz. Yeniden alımların ağırlık kazanması durumunda ise 11000 ve 11200 seviyelerini önemli direnç seviyeleri olarak takip etmeye devam edeceğiz.

USD/TL ise %0,57 yükselerek bu akşam itibariyle 33,02 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler