Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün bankacılık ve gıda perakendesi hisselerindeki yükselişler endeksi olumlu etkilerken petro-kimya hisselerinde ise zayıflık göze çarptı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününde %0,37 yükselerek 11064 seviyesinden kapanış yaptı. Olumlu açılış sonrasında endeksin sabah saatlerinde dengelendiğini, öğleden sonra ise alımların arttığını gördük.

Bugün bankacılık ve gıda perakendesi hisselerindeki yükselişler endeksi olumlu etkilerken petro-kimya hisselerinde ise zayıflık göze çarptı. BİST100 hisselerinden bugün 50 tanesi yükselirken 47 tanesi ise düştü. Endeksteki küçük şirket hisselerindeki yükselişler büyük şirket hisselerindeki yükselişlerden daha belirgindi.

Bugün sınai endeks piyasanın gerisinde kalırken mali endeks piyasanın üzerinde yükseldi. Bugün bankacılık endeksi %0,87 yükselirken holdingler endeksindeki yükseliş %0,41 oldu. %0,61 gerileyen ulaştırma endeksi günün en çok düşen sektör endeksi oldu. Elektrik endeksi ise %0,46 düştü.

Haftaya alımlarla başlasa da BİST100 hafta ortasına kadar satış baskısıyla 10700 seviyelerine kadar geriledi. Ancak son iki günü olumlu geçiren endeks 11 bin seviyesinin üzerinde kapanış yapmayı başardı. Bu hafta yaklaşık 400 puanlık bir aralıkta salınan endeksin haftalık kazancı %2,0 oldu. Endeks dolar cinsinden ise %0,8 yükselerek 335 seviyesine ulaştı.

Geçen hafta endeksin zerinde yükselen bankacılık endeksi bu hafta %1,8 daha yükseldi. Holdingler endeksi ise bu hafta %2,3 daha yükselerek yine endeksi yenmiş oldu. Elektrik endeksi yatay kalarak bu hafta da endekse yenildi. Ulaştırma endeksinin bu haftaki kazancı da %1,3’te kaldı.

BİST100’ün 11 bin seviyesinin üzerinde kalması olumlu. Yükselişin devam etmesi durumunda 11200 ve 11500 seviyelerini önemli dirençler olarak takip edeceğiz. Tekrar satışların ağır basması halinde ise 11000 seviyesinin altında 10600 ve 10200 önemli destek seviyeleri olacaktır.

Diğer yandan, DXY dolar endeksi bu hafta %0,8 düştü, TL de Dolar karşısında %1,2 değer kaybetti. USD/TL bu akşam itibariyle 33,0 seviyesinin biraz üstünde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler