Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün başta bankacılık hisselerindeki alımlar olmak üzere ayrıca holding, elektrik ve perakende hisselerindeki yükselişler endeksin ralli yapmasında etkili oldu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %2,62 yükselişle 11024 seviyesinden günü tamamladı. Endeks sabah pozitif açılış sonrasında yükseliş çabasını gün boyu korudu. Özellikle öğleden sonra alımların arttığını gördük.

Bugün başta bankacılık hisselerindeki alımlar olmak üzere ayrıca holding, elektrik ve perakende hisselerindeki yükselişler endeksin ralli yapmasında etkili oldu. Bugün BİST100’deki hisselerden 89 tanesi yükselirken sadece 10 tanesi geriledi. Büyük şirket hisselerindeki yükselişler endeksteki daha küçük şirket hisselerindeki yükselişlerden daha güçlüydü.

Bugün mali endeks %3’ün üzerinde yükseldi. Bankacılık endeksi de bugün %4,58 yükselerek günün en çok artan sektör endeksi oldu. Holdingler endeksi %2,58 yükselirken ulaştırma endeksindeki yükseliş %1,6’da kaldı. Elektrik endeksi ise %2,55 arttı. Perakende endeksindeki yükseliş ise %3,1 oldu.

BİST100 bugün bir süredir takip ettiğimiz 11 bin direncinin üzerinde kapanış yaptı. Yükselişin devamı halinde bir sonraki direnç seviyesi 11200’ün deneneceğini düşünüyoruz. Tekrar satışların ağır basması durumunda ise 11000 seviyesinin altında 10750 önemli bir destek seviyesi olacaktır.

USD/TL ise %0,11 gerileyerek bu akşam itibariyle 32,83 seviyesinin biraz altına geri çekilmiş durumda.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler