Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün özellikle bankacılık ve holding hisselerindeki alımlar endeksin yükselişinde önemli rol oynadı. Ayrıca demir-çelik, petro-kimya ve havacılık hisselerinde de alımlar güçlüydü...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %2,26 yükselerek 10682 seviyesinden günü tamamladı. Sabah güçlü açılış sonrası endekste hafif düzeltme gelse de kapanışa doğru artan alımlarla tekrar yükseliş gördük.

Bugün özellikle bankacılık ve holding hisselerindeki alımlar endeksin yükselişinde önemli rol oynadı. Ayrıca demir-çelik, petro-kimya ve havacılık hisselerinde de alımlar güçlüydü. Gıda perakende hisselerinde ise zayıflık göze çarptı. Bugün BİST100’deki hisselerden 67 tanesi yükselirken 32 tanesi düştü. Endeksteki büyük şirket hisselerinin küçük şirket hisselerine kıyasla çok daha fazla yükseldiğini söyleyebiliriz.

Günün en çok yükselen sektör endeksi %4,46 ile bankacılık endeksi olurken holdingler endeksi bugün %2,78 yükseldi. Ulaştırma endeksi %1,62 yükselirken elektrik endeksi %0,31 geriledi. Perakende endeksi ise %0,7 düştü.

Dün 22 günlük hareketli ortalamasının üzerinde kapanış yapan endeks bugün bu seviyenin üzerinde yükselişini sürdürdü. 10750 seviyesinin de aşılmasıyla yükseliş 11000 seviyesine kadar devam edebilir. Tekrar satışlarla karşılaşmamız durumunda ise 10450 ve 10350 seviyelerinin destek olarak çalışmasını bekleriz.

USD/TL ise bu akşam yataya yakın hafif yukarıda 32,56 seviyesinin biraz altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler