Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün holding, havacılık ve içecek hisselerindeki alımlara rağmen bankacılık ve perakende hisselerindeki satışlar endeksin günü kayıpla tamamlamasına neden oldu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününde %0,31 gerileyerek 10647 seviyesinden kapanış yaptı. Olumlu açılış sonrasında bir ara kazançlarını geri veren endeks öğleden sonra gelen alımlarla tekrar 10800 seviyesine kadar toparlandı. Ancak seansın son bir saatinde gelen sert satışlar endeksi negatif bölgeye çekti.

Bugün holding, havacılık ve içecek hisselerindeki alımlara rağmen bankacılık ve perakende hisselerindeki satışlar endeksin günü kayıpla tamamlamasına neden oldu. BİST100 hisselerinden bugün 51 tanesi düşerken 46 tanesi yükseldi. Büyük hisselerde satışlar varken endeksin küçük hisselerinde pozitif hava hakimdi.

Bugün mali endeks piyasanın gerisinde kalırken hizmetler endeksi hafif de olsa pozitif kapanış yaptı. Bugünün en çok düşen sektör endeksi %3,25 ile bankacılık endeksi olurken holdingler endeksi %2,17 yükseldi. Ulaştırma endeksi %0,79 yükselirken elektrik endeksindeki artış ise %0,56 oldu.

Dalgalı seyrettiği hafta boyunca BİST100’ün yönü genelde aşağıya dönüktü. Hafta ortasında 22 günlük hareketli ortalamasına kadar geriledikten sonra bir toparlanma çabası olsa da haftanın son saatinde gelen satışlar endeksin haftayı düşüşle kapatmasına neden oldu. Bu hafta yaklaşık 337 puanlık bir aralıkta hareket eden endeksin haftalık kaybı %1,1 oldu. Endeks dolar cinsinden ise %1,0 düşerek 325 seviyesinin altına geriledi.

Bankacılık endeksi bu hafta %2,7 düşerek endeksin de altında performans sergiledi. Ulaştırma endeksi de bu hafta %2,4 gerileyerek endekse yenildi. Bu hafta %1,1 düşen elektrik endeksi endekse paralel seyrederken %1,0 yükselen holdingler endeksi endeksi yenmiş oldu.

Endeks bugün 10750 seviyesinin üzerinde kalmayı başaramadı. Satışların devam etmesi halinde 22 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 10465 seviyesinin destek olarak çalışmasını bekleriz. Alımların ağır basması durumunda ise 10750 seviyesinin üzerinde 11000 seviyesinin tekrar deneneceğini düşünüyoruz.

Diğer yandan, DXY dolar endeksi bu hafta yatay kalırken TL ise Dolar karşısında %0,15 değer kazandı. USD/TL bu akşam itibariyle 32,79 seviyesinin biraz altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler