Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST-100 bugün %0,82 düşerek 10679,98 seviyesinden günü tamamladı. Endeks öğleden önce sert satışlarla geriledi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,82 düşerek 10679,98 seviyesinden günü tamamladı. Öğleden önce sert satışlarla gerileyen endeks günün en düşük seviyesi 10645 seviyesini gördükten sonra toparlanma çabası içinde seansın ikinci yarısında dalgalı seyretti.

Bugün gıda perakende ve otomotiv hisselerindeki alımlara rağmen bankacılık hisselerindeki satışlar endeksi aşağıya çekti. Holding ve havacılık hisselerinde de satışlar göze çarptı. Bugün BİST100’deki hisselerden 32 tanesi yükselirken 68 tanesi geriledi. Endeksteki büyük hisselerde düşüş küçük hisselere kıyasla daha belirgindi.

Bugün %2,44 düşen bankacılık endeksi en çok gerileyen sektör endekslerinden birisiydi. Holding ve havacılık endekslerindeki düşüş ise %1,2 oldu. Perakende endeksi ise %1,37 yükseldi. Elektrik endeksi bugün %1,47 geriledi.

Endekste satışlar hızlanırsa 22 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 10500 seviyesini destek seviyesi olarak izlemeye devam edeceğiz. Alımların ağır basması halinde ise 10750 direncinin aşılmasıyla tekrar 11000 seviyesinin test edilmesi mümkün olabilir.

USD/TL ise %0,1 yükselerek bu akşam itibariyle 32,96 seviyesinin biraz üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler