Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün holding, petro-kimya ve havacılık hisselerinde satışlar endeksi aşağıya çekti. Bankacılık hisseleri arasında ise rotasyon vardı. BİST100 hisselerinden bugün 40 tanesi yükselirken 59 tanesi ise geriledi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününde %0,77 düşerek 10400 seviyesinden kapanış yaptı. Sabah saatlerinde hakim olan pozitif hava bir kaç saat içinde yerini satışlara bıraktı. Öğleden sonra ise satışların hızlandığını gördük.

Bugün holding, petro-kimya ve havacılık hisselerinde satışlar endeksi aşağıya çekti. Bankacılık hisseleri arasında ise rotasyon vardı. BİST100 hisselerinden bugün 40 tanesi yükselirken 59 tanesi ise geriledi. Endeksteki büyük hisseler piyasa genelinden negatif ayrışırken küçük hisselerde genel olarak yükselişler vardı.

Bugün mali ve sınai endeksleri gerilerken hizmetler endeksi piyasanın aksine yükseldi. Bugünün en çok yükselen sektör endeksi %3,6 ile telekom endeksi olurken holdingler endeksi %2,59 düştü. Bankacılık endeksinde %0,11 yükseliş, ulaştırma endeksinde ise %1,13 düşüş vardı.

Geçen hafta gördüğü zirve seviyesinden sonra düşüş trendine giren BİST100 bu hafta da aşağı hareketini devam ettirdi. Bu sabahki olumlu hava kısa sürede dağıldığı için endeks aşağı yönlü hareketinden kurtulamadı. Böylece haftanın her günü endeks düşüş yaşamış oldu. Bu hafta yaklaşık 400 puanlık bir aralıkta aşağı yönde hareket eden endeksin haftalık kaybı %2,6 oldu. Endeks dolar cinsinden de %2,5 düşerek 323 seviyesinin altına geriledi.

Son iki haftadır ralli yaşayan bankacılık endeksi bu hafta yatay kalarak piyasa genelinden pozitif ayrışmayı başardı. Son haftalarda zayıf seyreden ulaştırma endeksi bu hafta da %4,5 düşerek piyasanın gerisinde kaldı. Geçen hafta piyasaya paralel hareket eden holdingler endeksi bu hafta %4,5 gerileyerek zayıflamış oldu. Son haftalarda oldukça kötü performans gösteren elektrik endeksi bu hafta da %6,1 düşerek zayıflamaya devam etti.

BİST100’ün 10450 seviyesine denk gelen 22 günlük hareketli ortalamasının altında kapanış yapması olumsuz. Gelecek hafta satışların devam etmesi halinde endeksin 10250 destek seviyesine kadar geri çekildiğini görebiliriz. Endekste tekrar alımların ağır basması durumunda ise 10450 seviyesinin aşılması sonrasında öncelikle 10750 seviyesinin denenmesini bekleriz.

Diğer yandan, DXY dolar endeksi bu hafta %0,1 gerilerken TL ise Dolar karşısında çok hafif değerlendi. USD/TL bu akşam itibariyle 32,21 seviyesinin hafif üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler