Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün bankacılık hisseleri ile havacılık hisseleri endeksin yükselişinde ana rolü oynadılar. Ayrıca petro-kimya, gıda perakende ve holding hisselerinde de güçlü alımlar gördük...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa haftayı ralliyle kapattı. BİST100 haftanın son gününde %3,14 yükselerek 10643 seviyesinden kapanış yaptı. Dünden gelen olumlu havayı sabah açılışta da devam ettiren endeks günün ilk saatlerinde güçlü alımlara sahne oldu. Sonrasında ise gün boyu 10500 üzerinde yükselişini devam ettirdi.

Bugün bankacılık hisseleri ile havacılık hisseleri endeksin yükselişinde ana rolü oynadılar. Ayrıca petro-kimya, gıda perakende ve holding hisselerinde de güçlü alımlar gördük. BİST100 hisselerinden bugün 88 tanesi yükselirken sadece 12 tanesi geriledi. Endeksteki büyük hisseler bugünkü yükselişte küçük hisselere kıyasla daha iyi performans gösterdiler.

Bugün gerileyen bir sektör endeksi olmadı. Bankacılık endeksi %4,82 ile günün en fazla yükselen sektör endeksi olurken %4,78 yükselen ulaştırma endeksi de ikinci en fazla yükselen sektör endeksi oldu. Holdingler endeksindeki yükseliş %2,5 olurken elektrik endeksindeki artış %0,76’da kaldı.

Bu haftanın ilk günü endeksin gerilediğini, ikinci günün sonuna doğru ise ciddi alımların geldiğini görmüştük. Ama bu alımlar ilk günkü kayıpları telafi edemedi. Sonraki iki gün ise daha çok yatay bir piyasa izledik. Perşembe günü kapanışa doğru gelen alımlarla hareketlenen endeks haftanın son günü de alıcılı geçirdi. Endeks, yaklaşık 615 puanlık bir aralıkta hareket ettiği haftayı güçlenerek tamamlamış oldu. Endeksin haftalık yükselişi %4,2 olurken dolar bazında ise yükseliş %4,6 olarak gerçekleşti.

Önceki haftalarda zayıf seyreden bankacılık endeksi %8,3 yükselerek bu haftanın yıldızı oldu. Bu hafta da zayıflığın devam ettiği elektrik endeksi ise %2,7 yükseldi. Son iki haftada zayıf kalan havacılık endeksindeki yükseliş ise bugünkü güçlü performansa rağmen %2,3’te kaldı. Son haftalarda güçlü seyreden holdingler endeksi ise bu hafta %3’lük yükseliş kaydetti.

BİST100 bugünkü hızlı yükselişle birlikte 330 dolar seviyesini aşmış oldu. Endeksin bugün rekoru tazelemesi ve kapanışın 10600 seviyesinin de üzerinde gerçekleşmesi oldukça olumlu. Endekste alımların devam etmesi durumunda bir sonraki önemli direnç 10750 seviyesi olacaktır. Olası düşüşlerde ise 10500 ve 10300 seviyelerinin destek olarak çalışmasını bekleriz.

Diğer yandan, DXY dolar endeksi bu hafta %0,8 gerilerken TL ise Dolar karşısında %0,4 değer kazandı. USD/TL bu akşam itibariyle 32,21 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler