Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,59 düşüşle 10055,98 seviyesinde günü tamamladı. Zaman zaman tepki alımları görsek de bugün endeks aşağı yönlü hareketini korudu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,59 düşüşle 10055,98 seviyesinde günü tamamladı. Zaman zaman tepki alımları görsek de bugün endeks aşağı yönlü hareketini korudu. Seansın son bir saatinde satışların hızlanmasıyla endeks günün en düşük seviyesinde kapanış yapmış oldu.

Bugün başta bankacılık ve elektrik hisselerindeki satışlar olmak üzere ayrıca havacılık, petro-kimya ve bazı holding hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. Endeksteki küçük hisselerdeki düşüş büyük hisselere göre daha sert oldu. BİST100 hisselerinden 90 tanesi bugün düşerken sadece 10 tanesi yükseldi.

Bugün sınai endeks genel piyasaya göre daha kötü performans sergiledi. Günü pozitif kapatan herhangi bir sektör endeksi olmadı. Bankacılık endeksi bugün %1,86 düşerken elektrik endeksindeki düşüş %2,75 oldu. Holdingler endeksi %1,55, ulaştırma endeksi ise %1,2 geriledi. Teknoloji endeksindeki düşüş ise %3,5’i aştı.

BİST100’de satışların devam etmesi durumunda 10000 seviyesinin güçlü bir destek seviyesi olarak çalışmasını bekleriz. Bu seviyenin altında ise 9800 önemli bir diğer destek seviyesi olarak öne çıkıyor. Endekste tekrar alımların ağır basması halinde ise önemli direnç seviyelerinin sırasıyla 10200 ve 10500 olacağını düşünüyoruz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,4 aşağıda 32,21 seviyesinin biraz altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler