Sosyal Medya

Para Politikasi

Yellen: Trump’ın önerdiği politikalar enflasyonu körükleyecek

Hazine Bakanı Janet Yellen bugün yapacağı bir konuşmada eski Başkan Donald J. Trump’ın önerdiği ekonomi politikalarının enflasyonu körükleyeceği ve işletmelere…

Yellen: Trump’ın önerdiği politikalar enflasyonu körükleyecek

Hazine Bakanı Janet Yellen bugün yapacağı bir konuşmada eski Başkan Donald J. Trump’ın önerdiği ekonomi politikalarının enflasyonu körükleyeceği ve işletmelere zarar vereceği uyarısında bulunarak gümrük vergilerinin riskleri konusunda alarm vermeyi planlıyor.

 

Dış İlişkiler Konseyi’nde yapılacak konuşmada dile getirilecek olan eleştiri, başkanlık seçimlerine bir aydan kısa bir süre kala geliyor. Sayın Trump ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Amerika’nın küresel ekonomideki rolünü nasıl gördükleri konusunda birbirinden oldukça farklı görüşler ortaya koydular. Bayan Yellen’in Trump’tan ismen bahsetmesi beklenmese de, eski başkanın ve Kongre’deki bazı Cumhuriyetçilerin desteklediği geniş gümrük tarifelerinin ABD ekonomisine zarar vereceğini savunacak.

Yellen, The New York Times tarafından elde edilen konuşmasında “Amerika’yı hem dostlarına hem de rakiplerine yüksek gümrük vergileri uygulayarak ya da en yakın müttefiklerimize bile işlem ortağı muamelesi yaparak duvarlarla çevirme çağrıları son derece yanlış yönlendiriliyor. Kapsamlı, hedefsiz gümrük vergileri Amerikalı aileler için fiyatları yükseltecek ve işletmelerimizi daha az rekabetçi hale getirecektir”  demeyi planlıyor.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler