Sosyal Medya

Para Politikasi

Ticari gemi ve yatlar için harç muafiyeti uygulaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Türk Uluslararası Gemi Sicil Kanunu’ kapsamındaki gemi ve yatlardan alınan kayıt harcı ve yıllık harçlara muafiyet…

Ticari gemi ve yatlar için harç muafiyeti uygulaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Türk Uluslararası Gemi Sicil Kanunu’ kapsamındaki gemi ve yatlardan alınan kayıt harcı ve yıllık harçlara muafiyet getirileceğini duyurdu.

 

Uraloğlu, Meclis’e sunulacak bir kanun düzenlemesiyle Türk Uluslararası Gemi Sicil Kanunu’nda değişiklik yapılacağını söyledi.

Yeni düzenleme kanun kapsamında sicili tescil edilmiş gemiler ve turizm şirketi envanterlerinde kayıtlı ticari yatları etkiliyor.

Kanunda gemi ve yat şöyle tanımlanıyor:

Gemi: Ticari amaçla kullanılan her türlü yük, yolcu ve açık deniz balıkçı gemileri, özel maksatlı ve özel yapılı gemiler,

Yat: Yat tipinde inşa edilmiş, gezi ve spor amacıyla yararlanılan, taşıyacakları yatçı sayısı 36’yı geçmeyen, yük ve yolcu gemisi niteliğinde olmayan, turizm şirketi envanterlerinde kayıtlı ve tonilato belgelerinde ‘ticari yat’ olarak belirtilen deniz araçları.

Uraloğlu, şöyle konuştu:

“Meclisimize sunduğumuz bir kanunla Türk Uluslararası Gemi Sicil Kanunu kapsamındaki gemilerimizden alınan kayıt harcı ile yıllık harçlara muafiyet getiriyoruz. Bu da inşallah yakın zamanda faaliyete geçecek. Bu kapsamda, miras intikali devir işlemlerinden harçları kaldırıyoruz. Hisse devirlerinde hisse oranında harç alacağız. Elektrik gibi yeşil enerji ile çalışan gemilerimizden de kayıt harcını kaldırıyoruz, yıllık harçlarda da yüzde 50 indirim sağlamış olacağız.”

 

 

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler