Sosyal Medya

Para Politikasi

State Street Global Advisors: BOJ planı doğru yönde atılmış bir adım

State Street Global Advisors APAC ekonomisti Krishna Bhimavarapu, Japonya Merkez Bankası’nın Japon devlet tahvili alımlarını azaltma planının “piyasaların uzun vadeli…

State Street Global Advisors: BOJ planı doğru yönde atılmış bir adım

State Street Global Advisors APAC ekonomisti Krishna Bhimavarapu, Japonya Merkez Bankası’nın Japon devlet tahvili alımlarını azaltma planının “piyasaların uzun vadeli oranları belirlemesine izin vermek için doğru yönde atılmış bir adım” olduğunu söyledi.

 

Bhimavarapu, yerli kurumların katılımı arttıkça tahvil alımlarının kademeli olarak azaltılacağını öngörürken, bunun uzun vadede 10 yıllık JGB getirisinin %1,0 civarında sabitlenmesine yardımcı olacağını belirtti.

Maybank analistleri, Başkan Ueda’nın Temmuz ayında faiz artırımının teoride mümkün olduğunu söylemesine rağmen piyasaların BOJ’un şahin eğiliminin kapsamı konusunda temkinli kalacağını vurguladı.

Maybank’a göre, BOJ JGB alım azaltım planının detaylarına Temmuz ayında karar vereceğini söyleyerek biraz şaşırtmasıyla USD/JPY 157-158 civarında dalgalandı. Analistler, bunun başlangıçta güvercin olarak algılandığını ancak Ueda’nın tahvil alım azaltımlarının “önemli” olacağı ve koşullara bağlı olarak Temmuz ayında bir artırımın mümkün olduğu yönündeki sözleriyle yumuşatıldığını söyledi.

Maybank sıkılaştırmanın kademeli olacağını ve Ekim ayında 25 baz puanlık bir artırım yapılabileceğini düşünüyor ve USD/JPY’nin yakın vadede 160 seviyesini test edebileceğini, ancak müdahale endişeleri nedeniyle bu bir sınır olabileceğini de belirtiyor.

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler